2017 Boek #33 Terug naar Dwaaleiland

Terug naar Dwaaleiland Boek omslag Terug naar Dwaaleiland
Melissa de la Cruz
05-07-2016
Nederlands
27-11-2017
27-11-2017
"Wat de meeste mensen niet weten is dat antiheld -zonder streepje- een ander woord is voor slechterik. Nee. laat ik het goed zeggen: de antiheld is de slechterik in het verhaal voor wie je stiekem toch duimt. Een antiheld is een imperfecte held. Een antiheld komt niet aanzetten op een wit paard, heeft geen glanzende gouden lokken en supergoede manieren. Sterker nog, de anitheld lijkt totaal niet op de typische held van het verhaal. Anithelden kunnen heel lomp zijn, en lelijk, en egoïstisch, en toch zijn het helden."
"Jij bepaalt hoever je gaat. Waartoe ben jij in staat? Zonder het te proberen. Zul je het antwoord op die vraag nooit leren."
Terug naar Dwaaleiland was heerlijk om mezelf weer even in te verliezen. Ik vond dit boek beter dan het 1e boek en ik kon het toch niet laten om deze ook te lezen. Het kwam een beetje langzaam op gang, tot er bij de clue van het verhaal aangekomen was. Het was wel leuk om te lezen, maar het echt verhaal begint pas later in het boek. Hier heb ik juist het gevoel gehad dat alles een beetje opgesneld moest worden. Ik heb na het eerste boek, ook de eerste film gezien, en vanavond ga ik de 2e film kijken, ik heb geen idee of die film op het boek lijkt of niet. Al met al is dit een boek wat je heerlijk kunt lezen om even weg te dwalen naar dwaaleiland.

Oost, west, thuis best. Vooral als thuis het beruchte Dwaaleiland is. Wanneer ze een mysterieuze uitnodiging krijgen om terug te keren naar het eiland voelen Mal, Evie, Carlos en Jay zich snel weer thuis in hun oude buurt. Maar niet alles is zoals het was toen ze het eiland achterlieten. Als ze een duister mysterie ontdekken in het hart van het eiland moeten ze alles op alles zetten en hun talenten bundelen om het koninkrijk te redden.

 

Benieuwd naar het 1e deel? Klik hier.

Geef een reactie