2018 Boek #01 Furthermore

 “READ THIS AND LIVE ON IN FURTHERMORE. “

Titel:  Furthermore  
Serie:   Furthermore #1
Auteur:   Tahereh Mafi
Genre:   Fantasy, Young Adult
Uitgever:   Puffin
Uitgave Datum:   30-08-2016
Uitvoering:   Paperback
Isbn:   9781101994764
Gelezen Taal:   English
Begonnen met lezen:   01-01-2018 
Uitgelezen:   03-01-2018 
Quote:   “Studies have shown that thinking and wondering lead to thoughtful decision-making. It’s an epidemic.” 

“Narrow-mindedness will only get you as far as Nowhere, and once you’re there, you’re lost forever.”

“She’d decided long ago that life was a long journey. She would be strong and she would be weak, and both would be okay.”

Mening:   Mijn eerste boek van dit jaar, en echt een GEWELDIG boek! Alleen al over de cover kan ik wel even doorgaan, heb je die kleuren gezien? Heb je de tekenstijl gezien? AWESOME! En dan de hoofdpersoon, ALICE! Als ik een boek lees met de hoofdpersoon Alice, dan denk ik gelijk aan Alice in Wonderland, en wat voor een Wonderlijk land kwam deze Alice terecht zeg. Prachtig! Mooi hoe de gehele omgeving zo omschreven is dat ik me het echt kan voorstellen, ik kan er zijn, ik kan er naartoe dromen! Het voelde, voornamelijk door de schrijfstijl, echt alsof ik met Alice daar was. Ik wist wat ze voelde en hoe ze het meemaakte, ik herkende haar manier van denken. Gesproken over de schrijfstijl, wat is het mooi om te zien dat er elke zoveel hoofdstukken even een pagina zit met een opmerking van Tahereh! Soms las ik ze even voor en dan moest zelfs Patrick lachen, terwijl hij het boek niet aan het lezen is. En oh! De inleiding is zo mooi! Het einde daarentegen leek erg gehaast geschreven, maar het was wel logisch verklaard en ik stoorde me er totaal niet aan. READ THIS AND LIVE ON IN FURTHERMORE. 
Rating   
Synopsis:   Alice Alexis Queensmeadow 12 rates three things most important: Mother, who wouldn’t miss her; magic and color, which seem to elude her; and Father, who always loved her. Father disappeared from Ferenwood with only a ruler, almost three years ago. But she will have to travel through the mythical, dangerous land of Furthermore, where down can be up, paper is alive, and left can be both right and very, very wrong. Her only companion is Oliver whose own magic is based in lies and deceit. Alice must first find herself—and hold fast to the magic of love in the face of loss.

 

Geef een reactie