2018 Boek #06 De Eliminatie

 “Het concept is geniaal, het is ook al vaker uitgewerkt in verschillende boeken, tv series en films, maar dit boek?”

Titel:  De Eliminatie  
Serie:   Stand Alone
Auteur:   Daniëlle Bakhuis 
Genre:   young adult
Uitgever:   Van Goor – Best of YA
Uitgave Datum:   15-11-2017 
Uitvoering:   Paperback
Isbn:   9789000359066
Gelezen Taal:   Nederlands 
Begonnen met lezen:   03-02-2018 
Uitgelezen:    05-02-2018
Quote:   “Laten we eerlijk zijn, hier is mijn overlevingskans in ieder geval groter dan op de operatietafel.” 
Thema:   Wie is de sterkste? Hoe overleef je? Wat ben ik waard?
Mening:   Het concept is geniaal, het is ook al vaker uitgewerkt in verschillende boeken, tv series en films, maar dit boek? Ik vond het gewoon minder. Sommige personages waren heel sterk uitgewerkt, die begreep je ook, je begreep wat ze deden en vooral waarom ze het deden. Andere personages.. weet ik de namen niet eens meer van. Natuurlijk ga je in je hoofd na, de gehele tijd tijdens het lezen, wie er geëlimineerd zou moeten worden en wie jij als lezer graag wil laten overleven. Het is ook niet dat ik niet genoten heb van dit boek. Misschien had ik hogere verwachtingen en had ik die moeten bijstellen. Ik vind de schrijfstijl wel goed, omdat het je wel meeneemt naar de plek waar alles zich afspeelt. Je kan jezelf naar die ruimte toe brengen terwijl je aan het lezen bent. Al met al, een goed boek, sterk geschreven alleen waren mijn verwachtingen te hoog. 
Rating   
Synopsis:   Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en nalaat op op onze gezichten. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.

ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.

Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd. Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

 

Geef een reactie