2018 Boek #11 Hazelwoud

 “Ik had lage verwachtingen van het boek, omdat de mensen op mij heen allemaal zeiden dat dit boek het net niet was.”

Titel:  Hazelwoud  
Serie:   The Hazelwood #1
Auteur:   Melissa Albert 
Genre:   fantasy, young adult, mystery 
Uitgever:   Moon Young Adult 
Uitgave Datum:   30-01-2018 
Uitvoering:   hardcover 
Isbn:   9780241347805
Gelezen Taal:   Nederlands
Begonnen met lezen:   17-02-2018 
Uitgelezen:   19-02-2018 
Quote:   “My love he wooed me My love he slew me My love he buried my bones His love he married His love I buried My love now wanders alone ” 

“The quickest way to end this is to begin it, and that’s no way to start, is it?”

Mening:   Het verhaal deed me een klein beetje denken aan Verdermeer (Tahareh Mafi), maar echt maar een klein beetje hoor! Ik had lage verwachtingen van het boek, omdat de mensen op mij heen allemaal zeiden dat dit boek het net niet was. Ik heb toch echt het idee dat dit niet het geval is voor mij. Dit boek is er een waar ik lekker in kan verdwalen, die me meeneemt naar het Hazelwoud en naar het Achterland. De spanning zat er in, de mysterie zat erin (oké misschien een plottwist hier en daar die te voorspelbaar was). Ik heb genoten in ieder geval! Wel even een remark, ik vond sommige stukjes wel wat gehaast dus probeer niet te snel te lezen want dan raak je misschien de draad kwijt.. 
Rating   
Synopsis:   De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’
moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD

Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waarom hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter
komen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

 

Geef een reactie