2018 Boek #38 Wit konijn, Rode wolf

Dit verhaal is niet waar. Het speelt met je gedachten, het maakt dat je alles niet meer gelooft. Vooral genieten.” 

Titel:  Wit Konijn Rode Wolf 
Auteur:  Tom Pollock

‘Hij wordt door The Guardian ‘een krachtige nieuwe stem’ genoemd. Hij heeft 4 romans geschreven en is de ambassadeur van Talklife, een sociaal netwerk waarop jongeren elkaar helpen met psychische problemen, waarvoor hij op https://blog.talklife.co/ blogt over zijn ervaringen met depressie, angsten en boulimia. Wit Konijn, Rode Wolf, dat geïnspireerd is op die ervaringen, is zijn eerste thriller voor young adults. Hij woont en werkt in Londen.’ 

Genre:   Young Adult, Thriller, Mental Healh, Contemporary
Uitgever:  Gottmer
Uitgave Datum:  01-06-2018 
Uitvoering:   Paperback (Ongecorrigeerd Leesexemplaar)
Isbn:  9789025768027
Gelezen Taal:  Nederlands
Begonnen met lezen:  11-06-2018
Uitgelezen:  14-06-2018
Quote:  “Deze zin is niet waar. Deze zin is niet te bewijzen. Die tweede zin was inderdaad niet te bewijzen, want door te bewijzen dat die waar is, bewijs je dat hij onwaar is en dat is een enkele reis terug naar paradoxland.”

“HKRE CP PKHP IGGRRJ EIQ DR WRRQ WIIO DR BRQ NIJAPQ UKKO NRJQ”

Thema:  Bedrog, genetische manipulatie, familie, vertrouwen, angst en paniek stoornissen. 
Belangrijkste Personages:  Pete, Bel, Ingrid
Schrijfstijl:  Het boek is zo geschreven dat elk hoofdstuk zich in een andere tijd afspeelt. Het ene hoofdstuk in het nu, het andere hoofdstuk zoveel maanden geleden. Dit was in het begin verwarrend voor mij, maar later maakte juist dat ik dit verhaal beter begreep. Het is erg gedetailleerd geschreven op de goede momenten en daardoor kan je beter meeleven met de hoofdpersoon. Humor is verweven door het hele boek, dit maakt het verhaal luchtiger. 
Mening:  Wat een super heftig boek! Dit boek is niet iets wat je zomaar ‘even’ tussendoor leest, het is een boek waar je focus ook echt bij het verhaal moet liggen. Het is een boek vol puzzels en mysterie maar ook een boek wat emotioneel tot je kan spreken. Misschien zie je de plottwists al van verre aankomen, maar toch blijf je lezen en wil je meer weten want HOE DAN!? Het is een geniaal boek en op het einde moet het boek je even bezinken. Dit boek is geen typische YA, maar het hoort er zeker wel bij!
Rating 
Synopsis:   Nadat de 17-jarige wiskundig genie Pete Blankman bijkomt van een paniekaanval, is niets meer hetzelfde: zijn moeder is neergestoken en ligt in coma en zijn tweelingzus Anabel blijkt spoorloos verdwenen. Pete wordt opgenomen in een geheim genootschap dat meer van hem en zijn familie lijkt te weten dan hijzelf. Een verhaal vol geweld, spionage, geheimen en logica.
‘Wit Konijn / Rode Wolf’ is een ingenieus en psychologisch complex verhaal.

 

Geef een reactie