2018 Boek #41 Mayfly

“Life is short, can you outlive it?”

Titel:   Mayfly
Auteur:  Jeff Sweat
Genre:  Young Adult, Dystopian
Uitgever:  Feiwel and Friends
Uitgave Datum:  08-05-2018
Uitvoering:  Hardcover
Isbn:  9781250139207
Gelezen Taal:  English
Begonnen met lezen:  28-06-2018
Uitgelezen:  04-07-2018
Quote:  “Life is short, can you outlive it?”
Thema:   Overleven, Kinderen, De wereld zonder volwassenen.
Belangrijkste Personages:  Jemma, Apple, Lady, Pico
Schrijfstijl:  De karakters zijn jong geschreven (oke, ze zijn jong, maar zo naïef!) Het taalgebruik is heel vreemd en dat maakte alles moeilijker te begrijpen.
Mening:  Het is lang geleden dat ik echt zo’n slecht boek heb gelezen. Het concept leek mij briljant, maar de uitwerking is zo jammer! Het einde was dan wel weer oke, maar dit kwam dan voornamelijk omdat ik slechter verwachtte na dit boek. Ik begrijp dat de taal verloedert als er jaren lang geen volwassenen meer zijn, maar dit? Ik irriteerde mij er heel erg aan. Sommige dingen begrijp ik nog steeds niet. Ik hoop dat er geen deel 2 komt, en als die er wel komt, zal ik m niet lezen denk ik. Het verhaal is langzaam en zal waarschijnlijk veel beter werken in een TV serie (of film).
Rating   
Synopsis:  Jemma has spent her life scavenging tools and supplies for her tribe in the their small enclave outside what used to be a big city. Now she’s a teen, and old enough to become a Mama. Making babies is how her people survive—in Jemma’s world, life ends at age seventeen.

Survival has eclipsed love ever since the Parents died of a mysterious plague. But Jemma’s connection to a boy named Apple is stronger than her duty as a Mama. Forced to leave, Jemma and Apple are joined in exile by a mysterious boy who claims to know what is causing them to die. The world is crumbling around them, and their time is running out. Is this truly the End? 

 

Geef een reactie