2018 Boek #45 Koninginnen

“Three dark sisters
All fair to be seen,
Two to devour
And one to be queen”

 

Titel:   Koninginnen
Serie:  Three Dark Crowns #1
Auteur:  Kendare Blake
Genre:  Young Adult, Dystopian, Fantasy
Uitgever:  HarperCollinsNL Young Adult
Uitgave Datum:  10-07-2018
Uitvoering:  Paperback
Isbn:  9789402704692
Gelezen Taal:  Nederlands
Begonnen met lezen:  28-07-2018
Uitgelezen:  30-07-2018
Quote:   “Three dark sisters
All fair to be seen,
Two to devour
And one to be queen”
Thema:  Drama, Intriges,
Belangrijkste Personages:  Katharine, Natalia, Genevieve, Giselle, Pietyr, Arisnoe, Jules, Luke, Joseph, Mirabella, Luca, Miles, Bree, Rho, Elizabeth, Sara
Schrijfstijl:   Het boek is geschreven vanuit verschillende POV’s, echter waar ik mij daar vaak aan stoor, is het in dit geval heel logisch gekozen. Je wilt alle 3 de koninginnen leren kennen en hoe beter dan met hun mee te kijken naar de gebeurtenissen? 
Mening:   Oke, toegegeven; dit boek begint langzaam, maar echt langzaam. Je leert langzaamaan de karakters kennen en op die manier voelde ik mij verbonden met de personages. Met de een meer dan met de ander, maar dat ligt denk ik persoonlijk. Op 3/4 van het boek wordt het dan echter wel GEWELDIG! Ik ben blij dat ik dit boek gekocht heb en dat ik doorgezet heb met het lezen ervan. De opbouw vind ik persoonlijk goed neergezet, echter wat ik al eerder zei; het begint langzaam, dus bereid je daarop voor. Het einde is niet vol met actie, maar het is een plot twist waar je u tegen zegt. Ik heb nu dus stiekem deel 2 en 3 besteld (in het engels!) omdat ik verder wil lezen! Want na die twist wil ik toch echt wel weten hoe dit verhaal verder gaat….
Side note; Er zit ook wel een lekker romantisch drama tintje aan, heerlijk!
Rating   
Synopsis:  Drie zusjes
Eén troon…

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.

Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.

Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…  

 

Geef een reactie