2018 Boek #47 Red Queen

“Anyone can betray anyone.”

 

Titel:  Red Queen 
Serie:  Red Queen #1
Auteur:  Victoria Aveyard
Genre:   Fantasy, Young Adult, Dystopian
Uitgever:   HarperTeen
Uitgave Datum:  10-02-2015
Uitvoering:  Paperback
Isbn:  9780062310637
Gelezen Taal:  English
Begonnen met lezen:   11-08-2018
Uitgelezen:   18-08-2018
Quote:   “To look powerful is to be powerful.” 

“I’m an accident. I’m a lie. And my life depends on maintaining the illusion.”

Thema:   Verraad, Macht, Verschillen
Belangrijkste Personages:  Mare Molly Barrow
Maven Calore
Tiberias Calore VII (Cal)
Evangeline Samos
Shade Barrow
Diana Farley
Kilorn Warren
Schrijfstijl:   Dit boek is geschreven door de ogen van de hoofdpersoon, Mare. Haar gedachten door het boek heen zorgen ervoor dat je een situatie echt vanuit haar bekijkt, en dit is heel sterk neergezet.
Mening:  Ik ben jaren geleden al een keer begonnen in dit boek, maar toen kwam ik er totaal niet doorheen. Ik had geen connectie met de hoofdpersonen en kon mij de wereld gewoon niet goed voorstellen. Nu heeft een vriendin mij erop gewezen dat ik dit boek MOET lezen, niet zozeer voor het eerste deel maar voor de delen daarna, dus loyal friend as I am, ik ben weer begonnen. Gelukkig kwam ik makkelijker in het boek, ik kan me verplaatsen in de hoofdpersonen, maar de wereld kan ik nog steeds niet goed voor me zien. De plottwist zag ik stiekem al van mijlenver aankomen…. Mezelf indenkende dat dit een debuut was en Victoria Aveyard hierna genoeg boeken heeft kunnen schrijven om de serie naar een hoger niveau te tillen, ben ik zeker benieuwd naar het volgende deel.
Rating   
Synopsis:   This is a world divided by blood – red or silver. The Reds are commoners, ruled by a Silver elite in possession of god-like superpowers. And to Mare Barrow, a seventeen-year-old Red girl from the poverty-stricken Stilts, it seems like nothing will ever change. That is until she finds herself working in the Silver Palace. Here, surrounded by the people she hates the most, Mare discovers that, despite her red blood, she possesses a deadly power of her own. One that threatens to destroy the balance of power. Fearful of Mare’s potential, the Silvers hide her in plain view, declaring her a long-lost Silver princess, now engaged to a Silver prince. Despite knowing that one misstep would mean her death, Mare works silently to help the Red Guard, a militant resistance group, and bring down the Silver regime. But this is a world of betrayal and lies, and Mare has entered a dangerous dance – Reds against Silvers, prince against prince, and Mare against her own heart. 

 

“Rise, red as the dawn.”

Geef een reactie