2018 Boek #49 Indigo

“Dit boek is fast-paced en blijft je continu in zijn grip houden.”

Titel:   Indigo
Auteur:   Latoya Moirae

Latoya Moirae is afgestudeerd als vertaler aan de Vertaalacademie Maastricht en ook al jaren werkzaam in dat beroep. Ze komt oorspronkelijk uit Sittard, maar woont al een tijdje in Rijswijk. Naast schrijven heeft Latoya nog veel meer passies en hobby’s, waaronder: tekenen, schilderen, koken en bakken, zingen en gitaar spelen. Ze kijkt ook graag naar sport en doet zelf aan tennis, badminton, squash en fitness. Eerdere van haar verschenen boeken zijn de fantasy-trilogie Yougian en de roman De slang in het paradijs

Genre:   Young Adult
Uitgever:   LetterRijn
Uitgave Datum:  02-09-2018
Uitvoering:  Hardcover
Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor dit recensie exemplaar.
Isbn:  9789491875625
Gelezen Taal:  Nederlands
Begonnen met lezen:  02-09-2018
Uitgelezen:  02-09-2018
Quote:  “Caro dacht in eerste instantie dat de goede vrouw gek was geworden, want de jongen die nu door de schuifdeuren kwam, een arm in de lucht stak en zich hun kant op repte, leek zo uit een Marvel-film te zijn gestapt.”
Thema:  Liefde, Wie ben ik?, Verraad, Mental Health
Belangrijkste Personages:  Caro, Wyn en Odette
Nick, Noah, Rob, Melina
Pia
Schrijfstijl:   De proloog en de epiloog zijn geschreven vanuit 1e persoon, de rest van het boek is geschreven vanuit 3e persoon. Het boek is verder makkelijk geschreven, waardoor het naar mijn idee weer recht tegenover het verhaal staat. Het boek is jong geschreven, maar het verhaal is absoluut niet voor jonge lezers.
Mening:  De proloog begint ontzettend heftig, ik moest 2x nadenken voor ik verder zou gaan lezen, maar ik koos ervoor om dit toch te doen. Geloof me, het is het waard! Als ik dit boek in de boekhandel zou hebben opgepakt, en de proloog zou hebben gelezen, denk ik niet dat ik dit boek gekocht zou hebben. Zeker niet omdat het geclassificeerd is als een YA. Maar wat ik ben ik blij dat ik dit boek gelezen heb! Zelden lees ik een boek wat mij zo van emotie naar emotie sleept en wat ik door MOET lezen. Zo heftig zelfs, dat ik dit boek binnen 4 uur uitgelezen had. Over de classificatie van het boek valt nog te twisten, ik zou het niet laten lezen aan iemand van 15/16, maar eerder aan een ouder iemand. Voor mij zou dit boek dan ook beter vallen onder New Adult dan Young Adult. Het boek kan ook voor diverse triggers zorgen bij mensen met menthal health issues, maar dit alles maakt het boek juist weer zo ontzettend sterk. Ik moest even bijkomen van het lezen (want ook ik werd getriggerd), maar de plottwists waren fenomenaal! Het boek is fast-paced en blijft je continu in zijn grip houden.
Rating   
Synopsis:   De jarenlange vriendschap tussen de 18-jarige Caro en haar twee beste vrienden, de broers Nick en Noah, verandert van karakter op het moment dat ook de hormonen een rol gaan spelen. Tijdens een vakantie in Portugal gaat dat een steeds grotere rol spelen en dat blijft niet zonder gevolgen.
Caro’s vader Wyn heeft zo zijn eigen problemen die aan de oppervlakte komen wanneer hem steeds vaker vervelende ongelukjes overkomen.
Als Caro de bloedmooie en mysterieuze Pia ontmoet, sluiten de twee vriendschap en wordt ze zich er meer en meer van bewust waar haar hart werkelijk ligt.
Ondertussen raakt ze verstrikt in een afschuwelijke wraakmissie, gericht op iemand die lang geleden een jong meisje gruwelijk heeft mishandeld en voor het leven verminkt.

Indigo is een Young Adult waarin liefde, spanning en wraak de boventoon voeren, waarbij het maar helemaal de vraag is of iedereen de vakantie ongeschonden doorkomt.

 

Geef een reactie