2018 Boek #58 Royals

“He just showed up like a posh vampire I accidentally invited in, then couldn’t make leave.”

 

Titel:   Royals
Auteur:   Rachel Hawkins
Genre:   Young Adult, Contemporary, Romance
Uitgever:  Van Goor
Uitgave Datum:  05-07-2018
Uitvoering:  Hardcover
Isbn:  9789000363711
Gelezen Taal:   Nederlands
Begonnen met lezen:   22-10-2018
Uitgelezen:   24-10-2018
Quote:   “I met a queen once,” Dad muses. “She tried to put her hand down my trousers.” Dad looks over at me and raises his eyebrows. “Surely this can’t go any worse than that.” 
Thema:   Royals
Belangrijkste Personages:   Daisy Winters, Isabelle, Ellie Winters, Alexander (Crown Prince), Sebastian, Miles.
Schrijfstijl:  Dit boek is er een die je lekker tussendoor kan lezen, het is een luchtig verhaal en ook op die manier geschreven. De schrijfstijl deed me een beetje denken aan Geek Girl.
Mening:  Als je zelf niet goed doorhebt dat je een grappig, gek verhaal gaat lezen, is het lastig in te komen. Het is namelijk een ‘fun’ story. Een verhaal over een meisje wat de zus is van de aankomende vrouw van de kroonprins van Schotland. Ten eerste, een kroonprins van schotland? Ten tweede, HOE DAN. Maar goed, als je de feiten even aan de kant legt, en dit boek laat afpelen in een land wat niet bestaat, maar wel in de realiteit ligt, is dit een perfecte contemporary read. De romantiek is leuk, er zitten genoeg grappige stukjes in en de relatie van Daisy en haar zus Ellie is echt. Als je zin hebt in een lekker tussendoor boekje, zoals ik dat noem, dan is dit boek perfect.
Rating   
Synopsis:  Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof.

Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt

 

Geef een reactie