2018 Boek #62 Jager

“Sometimes, hard choices were necessary. Even if the ones you were trying to protect hated you in the end.”

 

Titel:  Jager 
Serie:   Talon #3
Auteur:   Julie Kagawa
Genre:   Young Adult, Fantasy
Uitgever:  HarperCollings Young Adult
Uitgave Datum:  23-06-2016
Uitvoering:  Paperback
Isbn:   9789402712308
Gelezen Taal:   Nederlands
Begonnen met lezen:   08-11-2018
Uitgelezen:   10-11-2018
Quote:   “Maybe Talon was secretly operating a chocolate factory,” I joked, “because they discovered that making chocolate is much more rewarding than trying to take over everything”

Riley snorted. “If they put something in the bars that turned all humans into mindless drones, I wouldn’t put it past them,” he replied. “But I doubt that’s what happened here, Firebrand.”

“Okay, but if we run into chocolate-fueled zombies, you owe me dinner.”

“Always the zombies with you.” 

Thema:   Draken, Gevechten, Vertrouwen, Liefde.
Belangrijkste Personages:   Ember Hill, Riley, Wes, Garret, Dante Hill, Jade.
Schrijfstijl:   Julie weet hoe ze een boek moet schrijven, hoe ze je de wereld in moet zuigen en je niet meer loslaten tot het einde van het boek (oke en stiekem wil je dan gelijk het volgende boek lezen). Ze weet hoe ze je hart moet breken en weer bij elkaar moet rapen. Ik hou van haar schrijfstijl!
Mening:   WAAROM MOEST DIT BOEK ZO EINDIGEN? Stiekem had ik van tevoren waarschijnlijk al een gut feeling hierover en ben ik daarom nu pas deel 3 gaan lezen, zodat ik snel verder kan in deel 4 en 5. MAAR TOCH WAAROM? Ik sloeg het boek dicht en ging gelijk spastisch op zoek naar het volgende deel, ook al was het al middernacht en moest ik de volgende dag om 7 uur opstaan. Toen ik aan dit boek begon, wist ik niet heel goed meer waar de vorige delen over gingen, maar Julie weet het zo neer te zetten dat ik heel makkelijk weer terugkom in haar wereld. Ik weet nu weer precies wat er allemaal is gebeurd en ik weet ook precies hoe ik zou willen dat de serie gaat eindigen. DIT ZAL VAST NIET ZO ZIJN! Julie is geweldig, schrijft geweldig en de draken in het verhaal zijn een grote plus. Is het al duidelijk dat ik van Julie haar boeken hou?
Rating   
Synopsis: 
Na het verraad van haar broer heeft Ember definitief gekozen voor het rebellenleven met Riley en al haar banden met de drakenorganisatie Talon verbroken. Samen proberen ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon een stap voor te blijven. Wanneer ze achter de ongelooflijke waarheid over Talon én de Orde van St. Joris komen, weten ze dat er maar één oplossing is, en daarvoor hebben ze de hulp van Garrett nodig. Als ze hem niet snel vinden, dreigt er een totale oorlog…

Maar Garrett is verdwenen. Hij heeft besloten zijn oude wapenbroeders van St. Joris te bespioneren, en algauw komt hij achter een groot geheim, dat een dodelijk gevaar betekent voor zowel mensen als draken…

 

Geef een reactie