2018 Boek #63 Strijder

“Oh, sure. Go see if the human is all right. Don’t mind me; I’ll just lie here and try not to bleed on everything.”

 

Titel:  Strijder 
Serie:  Talon Saga #4
Auteur:  Julie Kagawa
Genre:  Fantasy
Young Adult
Dragons
Uitgever:  HarperCollins Young Adult
Uitgave Datum:  25-04-2017
Uitvoering:  Paperback
Isbn:  9789402724806
Gelezen Taal:  Nederlands
Begonnen met lezen:  10-11-2018
Uitgelezen:   25-11-2018
Quote:   “I wanted to stay here, too, but angry dragons in log cabins seemed like a bad idea.”
Thema:   Draken, Gevechten, Vertrouwen, Liefde.
Belangrijkste Personages:   Ember Hill, Riley, Wes, Garret, Dante Hill, Jade.
Schrijfstijl:   Julie weet hoe ze een boek moet schrijven, hoe ze je de wereld in moet zuigen en je niet meer loslaten tot het einde van het boek (oke en stiekem wil je dan gelijk het volgende boek lezen). Ze weet hoe ze je hart moet breken en weer bij elkaar moet rapen. Ik hou van haar schrijfstijl!
Mening:   De cliffhangers worden al snel weer uitgelegd in dit deel en daarom kwam ik er iets minder snel doorheen. Dit deel was helaas wat repetatief. Er is veel informatie in dit boek wat weer van belang is, maar toch voelt het meer als een ‘opvulling’. Net niet genoeg actie om mijn aandacht er helemaal bij te houden. MAAR dit boek heeft er wel zeker voor gezorgd dat ik heel graag verder wil lezen in het laatste deel, en dat is dan ook wat ik aan het doen ben. Hoe dit boek daarvoor gezorgd heeft? Pff.. Ik kan het echt niet uitleggen, want spoilers! Ik vind Dante echter wel echt irritant worden en ik hoop dat ik hem beter ga leren begrijpen, want nu doe ik dat echt nog niet!
Rating   
Synopsis:   Draken zouden geen emoties kennen, heeft Ember altijd geleerd.
Hoe kan ze dan zo diep bedroefd zijn nadat Garrett zijn leven heeft gegeven om een verschrikkelijk verraad te ontmaskeren? Niets van wat ze ooit geloofde is waar, en ze zweert dat ze samen met rebel Riley in opstand zal komen tegen Talon, de drakendoders van St. Joris en… Dante, haar eigen broer – die op
het punt staat de grootste verschrikking aller tijden op hen af te sturen.

Met de gruwelijke wezens die ze hebben gecreëerd, staan de machthebbers van Talon klaar om de heerschappij over de wereld op te eisen. De duisternis komt steeds dichterbij. Zullen Ember en haar vrienden nog iets kunnen doen om Talon tegen te houden?

 

Geef een reactie