2018 Boek #64 Inferno

“I’m a Basilisk. We don’t ask permission. When something needs to be done, we trust our own judgement. You should know that just as well as me.”

 

Titel:   Inferno
Serie:  Talon #5 
Auteur:  Julie Kagawa 
Genre:  Fantasy, Young Adult 
Uitgever:  HarperCollins 
Uitgave Datum:  15-05-2018 
Uitvoering:  Hardcover 
Isbn:  9789402701135 
Gelezen Taal:  Nederlands 
Begonnen met lezen:   25-11-2018
Uitgelezen:   03-12-2018
Quote:   “Forward,” Ember replied. “Always forward. Its a new day, and anything is possible.” 
Thema:   Draken, Gevechten, Vertrouwen, Liefde
Belangrijkste Personages:  Ember, Riley, Wes, Garret, Tristan, Dante, Jade en  Mist
Schrijfstijl:   Julie weet hoe ze een boek moet schrijven, hoe ze je de wereld in moet zuigen en je niet meer loslaten tot het einde van het boek. Ze weet hoe ze je hart moet breken en weer bij elkaar moet rapen. Ik hou van haar schrijfstijl.
Mening:   Oke, het laatste boek uit een serie is altijd heel erg lastig om te lezen, omdat je wilt weten hoe het verder gaat, maar ook omdat je niet wilt dat het stopt. Daarom hou ik van series, maar heb ik ook een hekel aan ze soms. Gelukkig heb ik dit boek tevreden dicht kunnen slaan, het was afgelopen, klaar. De serie is over en het is goed. Er worden geen losse eindjes achtergelaten en elk karakter wordt goed afgesloten. Om spoilers te voorkomen, zeg ik nu alleen nog; LEZEN!
Rating   
Synopsis:  Een jong drakenmeisje raakt verwikkeld in een epische strijd.Ember weet inmiddels wel dat de drakenorganisatie Talon verraderlijk is en alleen maar uit op macht. Maar dat ook haar eigen broer haar heeft verraden, is een klap in haar gezicht.

Samen met Riley en haar grote liefde Garrett raakt ze verwikkeld in levensgevaarlijke situaties, en als klap op de vuurpijl moeten ze het opnemen tegen een heel leger van drakenklonen.

In de vurige finale van de Talon Saga komen alle thema’s uit de voorafgaande delen samen: heldendom, verraad, opoffering en een verboden liefde.
Nog één keer gooit Julie Kagawa alles in de strijd in het zenuwslopende laatste deel.

Join them… or burn!

 

Geef een reactie