2019 Boek #01 Heir of Fire

“She was the heir of ash and fire, and she would bow to no one.” 

 

Titel:  Heir of Fire
Serie:  Throne of Glass #03
Auteur:  Sarah J Maas
Genre:  Fantasy, Young Adult
Uitgever:  Bloomsbury
Uitgave Datum:  02-09-2014
Uitvoering:  Paperback
Isbn:  9781619630659
Gelezen Taal:  Engels
Begonnen met lezen:  01-01-2019
Uitgelezen:  16-01-2019
Quote:  “And then I am going to rattle the stars.”

“Because I am lost,” she whispered onto the earth. “And I do not know the way.”

Thema:  Vertrouwen, Liefde, Vriendschap, Rebellie
Belangrijkste Personages:  Celaena, Chaol, Dorian, Manon, Aedion, Rowan, Aelin
Schrijfstijl:  Sarah schrijft echt briljant, het is makkelijk te volgen en toch ligt er zoveel wat er te ontdekken is in het verhaal. Haar fantasie gaat verder dan van de meeste mensen en sleept je gemakkelijk mee in de wereld van Throne of Glass.
Mening:  Dit boek mag dan iets langzamer zijn gegaan dan Crown of Midnight, het was nog steeds geweldig. Dit boek gaat veel meer over het ontwikkelen van de karakters en het uitwerken van de wereld. Celaena en Chaol wordt op een laag pitje gezet en er zit dan ook minder romantiek in dit deel van de serie dan in de andere boeken, helaas want ik zou wel wat meer Celaena en Chaol willen. Rowan is een nieuw karakter in de serie en is een geval apart, aan de ene kant vind ik m wel leuk, maar aan de andere kant weet ik het uiteindelijk toch niet zo goed. Celaena maakt beslissingen die echt bij haar passen en zo leer je haar steeds weer beter en beter kennen. De hoofdstukken over Manon vond ik in het begin ronduit irritant, ik zat op een gegeven moment zelfs te kijken of het volgende hoofdstuk weer Manon zou zijn of ‘gewoon’ verder ging met het verhaal. Maar naarmate ik het boek las, vond ik het meer begrijpelijker en had ik er minder last van. Ik was wel heel blij met de hoofdstukken van Chaol en Dorian, die worden gelukkig niet vergeten in dit deel. Het is dat ik echt even 3 andere boeken moet gaan lezen, anders was ik direct door gegaan met deze serie.
Rating 
Synopsis:  Celaena has survived deadly contests and shattering heartbreak―but at an unspeakable cost. Now, she must travel to a new land to confront her darkest truth . . . a truth about her heritage that could change her life―and her future―forever. Meanwhile, brutal and monstrous forces are gathering on the horizon, intent on enslaving her world. Will Celaena find the strength to not only fight her inner demons, but to take on the evil that is about to be unleashed?

The bestselling series that has captured readers all over the world reaches new heights in this sequel to the New York Timesbest-selling Crown of Midnight. Packed with heart-pounding action, fierce new characters, and swoon-worthy romance, this third book will enthrall readers from start to finish.

 

Geef een reactie