2019 Boek #02 Jinxed

“Een baku is het ideale cadeau, een vriend voor het leven.”

Titel: Jinxed
Auteur: Amy McCulloch
Genre: Young Adult, Science Fiction
Uitgever: Harper Collins YA
Uitgave Datum: 15-01-2019
Uitvoering: Paperback
Isbn: 9789402732306
Gelezen Taal: Nederlands
Begonnen met lezen: 18-01-2019
Uitgelezen: 25-01-2019
Quote: “Tuurlijk Jinx, kun je vliegen?
>>Als ik zou willen wel. Jij zou een paar vleugels voor me moeten maken.
Dan zou je een pegasuskat zijn.”
Thema: Erbij horen, toekomstbeeld, bedrog en uitdagingen
Belangrijkste Personages: Lacey
Jinx
Schrijfstijl: Jinxed is vlot geschreven en is een heerlijk verhaal waar je in weg kan dromen. Amy haar schrijfstijl is er een om van te genieten.
Mening: Ik hou van Young Adult boeken en van Science Fiction en katten en Jinxed heeft dit allemaal. Ik ben gek op futuristische boeken en daarom moest ik dit boek lezen. Jinxed zet een wereld neer waarin we geen smartphones meer nodig hebben, we hebben allemaal onze eigen BAKU waarmee we alles kunnen doen wat we nodig hebben en nog wel meer. Lacey woont in een stad wat geleid wordt door een bedrijf, Moncha. Het bedrijf dat de BAKU heeft uitgevonden en waar Lacey heel graag wil gaan werken. Ze kan hier alleen maar werken als ze naar de elitaire privéschool Profectus gaat. Amy neemt je mee de stad door, de school rond en de wereld van de BAKU in. Het verhaal is eigentijds, spannend en misschien soms een tikkeltje cliché. Ik heb in ieder geval genoten van dit boek en ben helemaal gek op Jinx. Ik ben benieuwd wat de wereld van de BAKU’s ons verder zal gaan brengen. Ook zou ik het prachtig vinden om mijn eigen BAKU te hebben, misschien een maki?
Rating
Synopsis: Laceys grote droom is om later bij moncha te werken, het enorme technologiebedrijf dat de baku heeft uitgevonden, een digitaal huisdier waarmee je honderd keer meer kunt doen dan met een smartphone en die bovendien een echte vriend kan worden.

Om haar doel te bereiken wil Lacey naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om hightech. Wanneer ze wordt afgewezen, omdat ze zich geen geavanceerde baku kan veroorloven – maar alleen een simpel insect: de Nokia onder de baku’s – valt haar droom in duigen.

Dan vindt ze onder een struik de kapotte resten van een level 3 baku. Met engelengeduld weet ze het ding te repareren, en dan staat er een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar vreugde krijgt ze met Jinx alsnog toegang tot Profectus. Maar dan beginnen de problemen. Jinx is anders. Hij lijkt soms wel… echt. En waarom is haar gezworen vijand Carter zo bovenmatig in hem geïnteresseerd?

Geef een reactie