2019 Boek #05 Legend

“Each day means a new twenty-four hours. Each day means everything’s possible again. You live in the moment, you die in the moment, you take it all one day at a time.”

Titel: Legend
Serie: Legend #01
Auteur: Marie Lu
Genre: Young Adult, Dystopian
Uitgever: Gottmer
Uitgave Datum: 03-01-2012
Uitvoering: Paperback
Isbn: 9789025751173
Gelezen Taal: Nederlands
Begonnen met lezen: 10-03-2019
Uitgelezen: 10-03-2019
Quote: “Money is the most important thing in the world, you know. Money can buy you happiness, and I don’t care what anyone else thinks. It’ll buy you relief, status, friends, safety . . . all sorts of things.”
Belangrijkste Personages: Daniel Altan Wing
June Iparis
Metias Iparis
Commander Jameson
Thomas
Tess
Kaede
Schrijfstijl: Ik ben fan van Marie Lu. Haar schrijfstijl is recht voor zn raap maar genoeg emoties om mee te kunnen leven. Het boek is geschreven vanuit twee verschillende POV’s. June en Day. De clichés worden natuurlijk wel aangestipt, maar de manier waarop is echt heel gaaf.
Mening: Dit boek ligt al zo lang in mijn kast, dat ik niet eens meer weet wanneer ik deze gekocht heb. Maar ik vond het tijd om nog een boek te lezen van Marie Lu, omdat ik Warcross echt geweldig vond. Ook was er natuurlijk een reden dat ik dit boek ooit gekocht heb en dat is het feit dat ik van Dystopian boeken hou. NU BEN IK BOOS OP MEZELF DAT IK DIT BOEK NIET EERDER HEB GELEZEN! Dit boek is echt geweldig! Het is een snel lezend boek, wat je meesleept in een toekomst waar alles anders is, maar wat vreselijk geloofwaardig is. De plot twists en de karakters nemen je mee in een verhaal, in een wereld waar je helemaal weg kan duiken. Day is geweldig, maar ik ben ook verliefd geworden op June. Gewoon lezen, want ik weet zeker dat ook jij verkocht gaat zijn aan dit hele concept.
Rating
Synopsis: Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming.
De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek.
Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie.
Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

Geef een reactie