Book Tag – The Book Courtship

“If only I could marry books”


Phase 1
Initial Attraction
A book that you bought because of the cover?
Een boek wat je kocht vanwege de cover?

Caraval – Stephanie Garber

Dit boek heeft echt een van de mooiste covers tot nu toe. Ik heb zelfs met dit boek en het zwarte hart in mijn handen gestaan, omdat deze cover zo mooi was (ik had geen idee waar het over zou gaan) en omdat het verhaal van het zwarte hart mij ongelooflijk aansprak. EN TOEN BLEEK DIT HETZELFDE BOEK TE ZIJN!


Phase 2
First Impressions
A book that you got because of the summary?
Een boek wat je kocht vanwege de samenvatting

House of Night – P.C. Cast & Kristin Cast

Jaren geleden liep ik de Donner in, (toen de Donner nog 9 verdiepingen had) en zag ik het eerste deel van deze serie liggen. Ik las de achterkant en was verkocht. Ik MOEST en ZOU deze lezen. Nu is het boek uitgeleend, dus ik heb een foto gemaakt van een van de bijbehorende boeken.


Phase 3
Sweet Talk
A book with great writing?
Een boek met een geweldige schrijfstijl

Warcross – Marie Lu

Ik had nog geen enkel boek gelezen van Marie Lu, en toen moesten we dit boek lezen voor de boekenclub. SHAME ON ME FOR NOT READING A BOOK BY HER BEFORE.


Phase 4
First Date
A first book of a series which made you want to pick up the rest of the series?
Het eerste boek van een serie wat ervoor zorgt dat je de rest ook moet gaan lezen?

Throne of Glass – Sarah J Maas

Dit boek moest ik gaan lezen van Leanne, ik had m anderhalf jaar al geprobeerd om te lezen, maar toen kwam ik er niet doorheen. NU WEL. Ik moet verder lezen nu, want ik haat Celaena!


Phase 5
Late Night Phone Calls
A book that kept you up all night?
Een boek wat je de hele nacht opgehouden heeft?

Restore me – Tahereh Mafi

Dit boek begon heel langzaam, tot ik bij het einde kwam en stiekem moest gaan slapen. Ik moest echt verder lezen en nu? Nu ligt mijn hart eruit.


Phase 6
Always on my mind
A book you could not stop thinking about?
Een boek waar je niet over kon stoppen na te denken?

Gone – Michael Grant

Dit boek he, dit boek heeft mijn leven geruineerd. ZO GOED IS HET. Oke, en de rest van de serie is ook geweldig! Hoe dan? Ik bedoel WTF?! En ja, zo ging het nog wel even door. Nog steeds eigenlijk, als ik nadenk over deze serie..


Phase 7
Getting Physical
A book which you love the way it feels?
Een boek waar je van houdt hoe het voelt?

Alice in Wonderland – Lewis CarrollĀ 

Ik ben verliefd op het verhaal van Alice, en ik heb verschillende edities van dit verhaal liggen. Dit boek is toch wel een beetje mijn trots in de collectie. Hij ziet er niet alleen prachtig uit, maar hij voelt zo goed!


Phase 8
Meeting the parent
A book which you would recommend to your family and friends?
Een boek wat je aan zou bevelen aan familie en vrienden?

Children of Blood and Bone – Tomi Adeyemi

Stiekem zou ik alle boeken in dit lijstje aanbevelen aan familie en vrienden, maar als ik dan moet kiezen ga ik toch voor COBAB. Dit boek is een pareltje binnen zijn genre en iedereen zou dit moeten lezen.


Phase 9
Thinking about the future
A book or series you know you will re read many times in the future?
Een boek of serie waarvan je weet dat je deze veel vaker gaat herlezen in de toekomst?

Illuminae – Jay Kristoff & Amie Kaufman

Ik zal dit boek zo vaak oppakken, herlezen en bewonderen, alleen al om hoe hij eruit ziet. Het verhaal is trouwens ook heel tof en ik weet gewoon zeker dat dit boek mijn hart heeft gestolen.


Welke boeken staan er op jouw lijstje?

Geef een reactie