Books to Movie – Alice in Wonderland

Er zijn gigantisch veel versies verschenen van het verhaal Alice in Wonderland, maar hoe zit het met de films? En zijn die net zo goed?

Lewis Caroll (Charles Lutwidge Dodgson) schreef in 1865 Alice in Wonderland. Sinsdien is het verhaal minstens 500 keer opnieuw uitgegeven of vertaald of gewoon de cover veranderd, maar het doel bleef hetzelfde; het is een kinderboek niet gevuld met actie, maar om het verschil tussen ‘zin’ en ‘onzin’, om de taal, de etiquette, identiteit en de logica. Er is ook een vervolg op Alice in Wonderland geschreven in 1872.

In 1951 heeft Disney het verhaal uitgebracht als animatiefilm, het is de 13e animatiefilm van Disney  en wordt vandaag de dag gezien als een van de betere Disney Films ooit gemaakt. Deze film heeft een oscar ontvangen in 1952 voor Best Music.

In 2010 heeft Tim Burton (een van mijn favoriete regisseurs) ook ingespeeld op het Alice in Wonderland verhaal. Deze film heeft 2 Academy Awards gewonnen en heeft een vervolg; Alice through the looking glass.

Ik heb beide films gezien, en ik vind ze beiden geweldig. Ze laten mij allebei even terugkeren naar de wereld waar ik zo van hou! Wonderland <3

 

Wat vond jij van deze films?

Hebben ze het verhaal goed neergezet?

Of waren er toch elementen die je gemist hebt?

 

Geef een reactie