Books to movie – The Fault in our Stars

Bijna iedereen kent wel het boek of de film The Fault in our Stars!

Het boek

Het boek gaat over een meisje, Hazel Grace Lancaster, die kanker heeft. Op een dag komt ze bij haar praatgroep Augustus Waters tegen, die ook kanker heeft gehad. Het klikt meteen en er ontstaat een vriendschap. Ze doen veel dingen samen en wisselen hun favoriete boeken met elkaar uit. Langzaam beginnen ze meer voor elkaar te voelen. Later gaan ze naar Amsterdam, waar Augustus verteld dat hij weer kanker heeft en dat het over zijn hele lichaam zit. Ze gaan op bezoek bij Hazel ’s  favoriete schrijvers en krijgen vervolgens ruzie met hem. Als ze in het Anne Frank huis zijn, hebben ze hun eerste zoen. Terug thuis heeft Augustus niet lang meer te leven en niet veel later sterft hij.

 

De film

 

Ik had de trailer gezien van de film en wist meteen zeker dat ik die film móest zien! Toen kwam ik erachter dat er ook een boek van was, dus deze heb ik toen meteen gekocht. Doordat ik de trailer al had gezien, had ik al gezichten in mijn hoofd van Hazel en Augustus. Gelukkig maakte dit het verhaal niet minder goed!

Snel na het lezen van het boek keek ik de film. Ik heb tranen met tuiten gehuild! Nu ben ik wel iemand die van die cliché liefdesverhoudingen houd, dus dit was een superfilm voor mij.

Het is alweer te lang geleden om de precieze details te herinneren of de boek en de film goed overeenkomen. In het algemeen vind ik dat het boek en de film redelijk overeenkomen.

Wat vond jij van deze boekverfilming? Vond jij het boek, of de film beter?

Geef een reactie