DnD – Een avontuurtje

Het is een zonnige dag, en 4 avonturiers zijn erop uitgestuurd om iemand uit een oude gevangenis te bevrijden.

De groep bestaat uit:

Consuela Bananahammock, een Half Orc Bard, die heel goed is in verleiding.
Manlayna Ertoris, een Half-Elf Figher, die vooral erg goed is in dingen in twee stukken splijten met haar zwaard.
Frida Boggins, een Halfling Bard, die prachtige muziek maakt op haar piano.
Hom Tanks, een Halfling Ranger, die erg nieuwsgierig is, ook rijdt hij op zijn riding dog genaamd Gump.

Eenmaal aangekomen bij de gevangenis, lijkt het erop dat ze niet naar binnen kunnen. Het is een hoog gebouw, met daaromheen een slotgracht. Er is nergens een brug te vinden. Hom rijdt een rondje om het gebouw, samen met Gump, maar ziet verder ook geen andere manier om in het gebouw te komen. Consuela heeft wel een grappling hook, maar ze gaat haar silk rope echt niet gebruiken voor zo’n vieze grappling hook (zoals ze het zelf zegt..) zo gezegd, pakt Manlayna een touw uit haar tas en laat Hom deze vastknopen. Hom gooit het touw over de gracht heen en deze blijft haken aan de andere kant. Zodra Hom over het touw heen is, klimt Manlayna erachteraan. Consuela heeft echt geen zin om over zo’n touw te klimmen en vraagt dus of iemand iets kan vinden waar ze overheen kan lopen. Manlayna zegt dat ze zich niet zo moet aanstellen, maar Hom gaat voor haar op zoek. Een groot hek ligt er op de grond, en deze is dus groot genoeg om over de gracht heen te leggen. Consuela loopt eroverheen en ook Frida volgt. Gump loopt als laatste eroverheen, hij vindt het allemaal een beetje gek.

Eenmaal aangekomen op de binnenplaats, kijken de avonturiers een beetje rond en zien ze allerlei wapens op de grond liggen. Als ze naar boven kijken, lijkt het erop dat er op de muren gelopen kan worden. Er staan ook bankjes op de muren, zo gericht dat het er wel op lijkt dat hier toeschouwers gezeten zouden kunnen hebben. Achter in de binnenplaats, lijkt er een doorgang te zijn tussen 2 muren door en op de grond lijkt een luik te liggen. Hom loopt gelijk naar achter, maar zodra hij door de doorgang loopt, komt hij vast te zitten in een groot web. Frida begint gelijk een inspirerend muziekje te spelen en Consuela schreeuwt; ‘IEL SPINNEN!’. Zodra Manlayna erbij kan, hakt ze de spin in 2 stukken. Er komt nog een andere spin kijken en geïnspireerd door de muziek, wordt ook deze uiteindelijk in 2 stukken gehakt door Manlayna. Ondertussen is Hom losgekomen en keihard weggerend, zo hard, dat hij nu aan de andere kant van de gracht staat. Daarvandaan probeert hij nog een pijl te schieten op de spin. Consuela slaat erop los met haar knots. Zodra de tweede spin ook dood is, doet Consuela het luik open en kijkt ze samen met Manlayna door het luik heen. Hom sprint tussen de  benen door van Manlayna en springt naar beneden, hij kan niet wachten om te zien wat er beneden is. Manlayna en Consuela halen hun schouders op en lopen achter Hom aan naar beneden. Ook Frida besluit om er maar achteraan te gaan, aangezien ze niet veel kan doen hierboven en de opdracht toch is om een of andere Drake terug te halen.

Terwijl ze door de gang lopen, roept Consuela, heel charmant, ‘Joehoe!’, ze krijgt reactie vanuit een cel en vraagt degene in de cel gelijk of hij Drake heet. Hij zegt van wel, maar Manlayna gelooft het niet en nadat ze dit duidelijk heeft gemaakt, spant Hom zijn boog en richt een pijl op de gevangene. De gevangene geeft toe dat hij Drake niet is en hij veranderd in een dobbelganger. Hom schrikt hier zo van, dat hij zijn pijl afschiet. Gump rent achter de pijl aan, omdat hij denkt dat het een stok is. De dobbelganger vraagt hem om dat niet te doen en Hom zegt sorry. De dobbelganger vraagt of de avonturiers hem vrij willen laten, maar daar doen ze wat moeilijk over. Ze spreken af dat ze terugkomen als ze de echte Drake gevonden hebben. Consuela scheurt een stukje van haar kleding af en geeft dit aan de dobbelganger, hier staan al haar ‘contactgegevens’ op.

Na veel gangen, deuren en vooral trappen, komen de avonturiers beneden aan. Hier zien ze een zilveren draak vastzitten. Ze vragen hem of hij Drake is, hij antwoord van wel en nu geloven de avonturiers hem gelijk, want Drake is wel een typische naam voor een draak. Drake waarschuwt de avonturiers voor een wachter die nog in de kelder aanwezig is, en terwijl hij hiervoor waarschuwt, worden de avonturiers aangevallen. Manlayna staat al klaar met haar zwaard, maar er is niets te zien. Toch zijn ze net aangevallen. Dan opeens voelt Manlayna iets en ze haalt meteen uit. Hiermee raakt ze de wachter goed en is deze ook even te zien. Ondertussen heeft Frida een piano tevoorschijn getoverd en speelt ze prachtige inspirerende muziek. Hom lijkt een spreuk uit te willen voeren. Consuela denkt even na en opeens komen er uit haar handen allemaal glitters tevoorschijn. De wachter is nu helemaal bedekt met glitters en de avonturiers kunnen hem nu goed zien. Frida doet ook een spreuk, en nu weet de wachter helemaal niet meer wat hem overkomt, hij is helemaal verbijsterd van de groep. Hom is druk bezig met zijn spreuk, die iets langer lijkt te duren en Gump probeert de wachter te grijpen. Manlayna ziet haar kans en slaat nog een keer goed met haar zwaard. De wachter ligt nu in twee stukken op de grond. Hij is verslagen.

Drake geeft aan dat er in het wachtershuisje 2 hendels zijn, die overgehaald moeten worden zodat hij bevrijd kan worden. Hom stuurt Gump het huisje in en laat de hond de hendels overhalen. Eerst wordt de hendel van de boeien omgezet, nu verandert de draak in een mens. De boeien hielden hem gevangen als draak. De tweede hendel zorgt ervoor dat ook de gevangenis open gaat. Consuela flirt met Drake en probeert een date te krijgen, ook geeft ze hem een stukje van haar kleding met haar ‘contactgegevens’.

Drake is bevrijd, en de avonturiers hebben hun taak volbracht. En de dobbelganger? Die zit nog mooi in de cel, irritante wezens zijn het.

Consuela gaat lekker op date met Drake (terwijl Drake dit eigenlijk helemaal niet wil..) en ze heeft het heel erg naar haar zin gehad. Ze zegt wel dat ze toch liever geen tweede date wil.

Manlayna gaat verder op avontuur, want ze slaat graag slechte dingen in twee stukken met haar zwaard.

Frida gaat ook weer mee met de groep, ze speelt zulke mooie muziek, die wil ze graag aan de hele wereld laten horen!

En Hom? Ach, wie weet.. hij is zo nieuwsgierig dat hij vast wel weer op een avontuur gaat.

Geef een reactie