Dungeons and Dragons – Alignments

We hebben het karakter bouwen besproken, we hebben races en classes besproken… vandaag ga ik de alignments uitleggen.

Om de alignments even goed uit te leggen, heb ik hier een plaatje wat (bijna) iedereen wel begrijpt…..

Zo niet, dan heb ik er hier nog een…

Oke, nu even serieus……..

Lawful Good 
‘Crusader’, als je lawful good speelt, word je geacht om ook te gedragen als een goed persoon. Je zegt altijd de waarheid, houd je aan je woord, helpt iedereen die in nood is en spreekt je uit tegen oneerlijkheid. Het combineert eer en compassie.

Neutral Good
‘Benefactor’, als je neutral good speelt, speel je het best zoals een persoon kan zijn. Je helpt anderen en werkt met koningen, maar je voelt je niet verbonden met hen. Neutral good is het goede doen, zonder voor of tegen orde te zijn.

Chaotic Good
‘Rebel’, als je chaotic good speelt, doe je wat je geweten je vertelt. Je doet wat je zelf wilt, maar je bent aardig en welwillend, je gelooft in het goede maar regels en wetten zeggen je niet veel. Je volgt je eigen morale kompas. Het combineert een goed hart met een vrije geest.

Lawful Neutral
‘Judge’, als je lawful neutral speelt, doe je wat de wet, tradities of een persoonlijke code je vertelt om te doen. Het kan zijn dat je gelooft in persoonlijke orde of standaard of je bent voor een stabiele overheid. Je bent in ieder geval te vertrouwen en eervol.

Neutral
‘Undecided’, een neutral speler doet alles wat hij denkt dat een goed idee is. Je vindt dat het niet jouw taak is om het kwaad weg te halen, maar prefereert wel het goede over het kwaad, neutraliteit is de beste manier om te leven. Je gedraagt je natuurlijk, zonder vooroordeel of dwang.

Chaotic Neutral
‘Free Spirit’, als je chaotic neutral speelt, doe je alles voor jezelf. Je volgt je gevoel en waardeert je eigen vrijheid, maar vecht niet voor de vrijheid van anderen. Je speelt totaal vrij, van de overheid, restricties, tradities en de wil om goed te doen.

Lawful Evil
‘Dominator’, als je lawful evil speelt, neem je alles wat je wil binnen de limieten van je eigen persoonlijke code. Je geeft om traditie, loyaliteit en orde, maar niet om vrijheid, waardigheid of leven. Het is een van de meest gevaarlijke alignments omdat het methodisch, intentioneel en heel vaak succesvol kwaad representeerd.

Neutral Evil
‘Malefactor’, als je neutral evil speelt, doe je alles waar je mee weg kunt komen. Je rouwt niet om wie je vermoord, of dat nou is omdat je het leuk vindt om te doen of gewoon omdat het kan. Meestal ben je gewijd aan een kwade God of geheime groepen. Het is een van de meest gevaarlijke alignments omdat het puur kwaad is, zonder eer en zonder variatie.

Chaotic Evil
‘Destroyer’, als je chaotic evil speelt, doe je wat je hebzucht, haat en liefde voor destructie je vertelt om te doen. Je bent snel boos, erg gewelddadig en onvoorspelbaar. Het enige wat je wilt is chaos en destructie brengen. Het is een van de meest gevaarlijke alignments omdat het niet alleen de destructie is van alles wat mooi is en leeft, maar ook de destructie van de orde wat het leven nodig heeft.

 

Ik speel zelf meestal Neutral Good of Chaotic Good. Patrick heeft ooit Chaotic Evil gespeeld, maar dat is erg lastig om te spelen. Speel Evil alignments alleen als je meer ervaring hebt met het spelen van DnD!

 

Dat was het weer voor deze week!

Heb je nog vragen?

Aanvullingen?

Laat het even weten!