In mijn bibliotheek – Maart 2017

Wat een mooie boekenmaand is dit geweest! Boekenbeurs.. pareltjes gevonden in de kringloop en ook nog wat nieuwe boeken aan kunnen schaffen!

Wicca – Cate Tiernan
In de kringloop ben ik tegen deze serie aangelopen. Vroeger heb ik ze al een keer van de bibliotheek geleend, maar nu ik bijna alle delen in 1 keer kon kopen, heb ik dat gedaan. Alleen nog even op zoek naar deel 4 en deel 14!

Uiterlijk wordt Morgan overschaduwd door haar beste vriendin Bree: met haar (weliswaar altijd rammelende) BMW een echte mannenmagneet. Naast haar ziet niemand Morgan staan.
Dat verandert als Cal Blaire op school komt. Hij heeft het lichaam van een jonge god en kan door zijn natuurlijke charisma met iedereen even makkelijk overweg. Hij is de eerste jongen die Morgan recht aankijkt als hij haar aanspreekt en ze moet even wennen aan zijn oprechte interesse.
Op een avond als hij een feestje geeft, introduceert hij haar in wicca, een moderne vorm van hekserij. Die kennismaking maakt meer in Morgan los dan ze voor mogelijk had gehouden. Zoveel zelfs dat het haar leven verandert. Ze begint een onzekere en gevaarlijke zoektocht naar wie ze is, maar ook naar liefde en volwassenheid.
Boek der schaduwen heeft de nodige humor en staat met twee benen in de realiteit. Tegelijk is het soms overweldigend en hoe meer je te weten komt over Morgan, Bree en Cal, hoe meer je het gevoel bekruipt dat er iets broeit.

Gethsemane Hall – David Annandale
Dit boek lag op de boekenbeurs, maar als ik het mee zou nemen zou ik duidelijk over mijn extra budget heen gegaan zijn. Toevallig lag het boek de dag erna ook nog in de kringloop! Meenemen dus!

The skeptics think they know what’s going on at Gethsemane Hall. So do the religious. So do the spiritualists. They’re all wrong. Richard Gray, grieving over the loss of his wife and daughter, learns that his ancestral home holds the secret of what lies beyond the grave. And all of a sudden, everybody wants a piece of Gethsemane Hall.
Louise Meacham wants in because a fellow CIA agent committed suicide there, and she has to put the ghost rumours to rest to get her career back. Anna Pertwee wants in because she’s determined to save the ghosts from the unbelievers and the debunkers. Patrick Hudson wants in because he has to save Gray’s soul.
So Gray will let them all in, these people who think they’re coming for the truth. What they don’t know is that the truth is coming for them.

De 2e zomer van de spijkerbroek – Ann Brashares
Het eerste deel heb ik al, ook van de film heb ik genoten! Waarom dan niet dit boekje meenemen bij de kringloop?

Vier gezworen Amerikaanse vriendinnen brengen voor de tweede keer de zomervakantie zonder elkaar door; daarom sturen ze een spijkerbroek aan elkaar door die getuige is van al hun avonturen.

Dat hoor je mij niet zeggen – Wouter van Wingerden & Pepijn Hendriks
Mijn vriend houdt ervan om mensen te pakken op hun taal, om te letten op wat iedereen zegt en mensen daarmee te helpen. Dit boekje leek mij dus echt perfect voor hem.

Taalclichés, dat zijn dingen die we, zonder erbij na te denken, allemaal weleens zeggen. ‘Het houdt op met zachtjes regenen’ wanneer de hoosbui eindelijk losbarst, ‘Het is wel goed voor de tuin’ om de moed erin te houden, of ‘Je bent toch niet van suiker’ als de ander zich door wat nattigheid laat weerhouden. Maar niet alleen bij het weer komen ze van pas. Je hoort ze ook uit je mond rollen als er bezoek is (‘Kon je het vinden?’), in het verkeer (‘Zo, die heeft haast!’), tegen kinderen die geen poot uitsteken (‘Het is hier geen hotel!’), als je ter zake wilt komen (‘Maar waar ik eigenlijk voor bel…’), en bij feesten en partijen (‘En, voel je je een beetje jarig?’).
Taalkundigen Wouter van Wingerden en Pepijn Hendriks noteerden dertien jaar lang de allerbeste clichés. Een bonte verzameling: pijnlijk herkenbaar, zeer geestig en altijd handig, bij alle denkbare gelegenheden.

De laatste leerling – Joseph Delaney
Opnieuw een kringloopboekje, puur geselecteerd op de achterkant en de cover!

Thomas is de zevende zoon van een zevende zoon. Zijn moeder trouwde bewust een zevende zoon, zodat zij Thomas kon baren, een jongen met de ‘Gave van zeven keer zeven’. Op zijn dertiende jaar gaat Thomas in de leer bij de geestenjager, die zijn geld verdient met mensen beschermen tegen de wezens van het duister. Het is een onmogelijk zware baan, de geestenjager is grimmig en velen die Thomas voorgingen kwamen jammerlijk aan hun einde. Maar toch moet Thomas het vak leren en zijn gave ontwikkelen. Hij is immers de laatste leerling.

De vloek – Joseph Delaney
Ook het tweede deel lag in de kringloop.

Thomas is de zevende zoon van een zevende zoon. Zijn moeder trouwde bewust een zevende zoon, zodat zij Thomas kon baren, een jongen met de ‘Gave van zeven keer zeven’. Op zijn dertiende jaar gaat Thomas in de leer bij de geestenjager, die zijn geld verdient met mensen beschermen tegen de wezens van het duister. Het is een onmogelijk zware baan, de geestenjager is grimmig en velen die Thomas voorgingen kwamen jammerlijk aan hun einde. Maar toch moet Thomas het vak leren en zijn gave ontwikkelen. Hij is immers de laatste leerling.

Vreemde Verschijnselen – Charles Berlitz
Gekregen!

Korte verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en verschijnselen.

Dagboek van een gedumpte vampier – Tim Collins
Deze boeken blijven leuk om te lezen!

With his newfound vampire powers and his girlfriend Chloe, Nigel Mullet is finally happy and popular as the school year begins. But then a new guy, Jason, appears at school. All the girls think he’s better looking than Nigel. He’s definitely stronger and faster than Nigel. And he’s just stolen Nigel’s girlfriend. What’s a totally lame vampire to do? Write bad poetry, get regularly beaten up by his little sister now that he’s too weak to retaliate, and spy on his ex-girlfriend’s new boyfriend. . . . Eventually Nigel follows Jason and his family to the park in the middle of the night and is stunned to see them all transform into werewolves. Will the truth win Chloe back? Or will Nigel be left howling at the moon in frustration?

Handschrift & Karakter – Drs. M. van Loggem
Aangezien het handletteren helemaal in is, en ik dit ook leuk vind om te doen, vond ik dit boek passend.

Grafologie gaat over de relatie tussen handschrift en karakter van een persoon. Het boek begint met een korte geschiedenis van de grafologie. De rest van het boek bestaat uit het ontleden van handschriften. Hierbij wordt ingegaan op de kwaliteit van het schrift en op een procedure voor het analyseren van handschriften. De auteur bespreekt ten slotte in enkele pagina’s de vermaarde dissertatie van Janssen (1963). De titel van het boek is identiek aan het grafologisch standaardwerk van Ludwig Klages. Weinig origineel. De schrijver bedrijft een soort wetenschapsjournalistiek; het verhaal houdt het midden tussen een wetenschappelijke bijdrage en een huis-,tuin-en-keuken story. De “theorie” krijgt gestalte in de vorm van stukjes schrift van bekende Nederlanders en andere mensen. Er zijn verrassend weinig verwijzingen naar literatuur. De interpretaties van de handschriften zijn maar ten dele herkenbaar. Hoe je het ook keert of wendt grafologie is een “dubieuze wetenschap” en dit boek levert geen bijdrage haar uit deze hoek te halen.

Schemerwacht – Sergei Lukianenko
JA! Serie compleet!

Niemand is op de hoogte van hun bestaan – ze zijn niet te onderscheiden van gewone mensen – maar ze bestaan wel: de Anderen. Met hun buitengewone krachten leven ze tussen de bevolking, die niets merkt van de strijd die in hun midden woedt. Want de Anderen zijn verdeeld. Aan de ene kant staan de aanhangers van het Licht, aan de andere kant de aanhangers van de Duisternis. Al eeuwenlang bestaat er een bestand tussen deze twee vijanden. ’s Nachts controleert de uit aanhangers aan het Licht bestaande Nachtwacht of hun tegenhangers zich aan het bestand houden, overdag is het de beurt aan de Dagwacht.
Maar nu is een gewoon mens achter het bestaan van de Anderen gekomen. De Nachtwacht en Dagwacht besluiten samen uit te vinden wie de verrader in hun midden is, want een Andere moet hun geheim hebben verraden. De Nachtwacht wordt vertegenwoordigd door Anton, de Dagwacht door de jonge Duistere Konstatin. Het spoor leidt naar een vrijwel onbewoond luxe appartementencomplex in Moskou. Hier begint een wedloop tegen de tijd…

1408 – Stephen King
Om onze King collectie aan te vullen..

Bestsellerauteur Mike Enslin bezoekt regelmatig beruchte spookhuizen, op zoek naar paranormale verschijnselen, waarover hij succesvolle verhalen schrijft.

Dolores Claiborne – Stephen King
Om onze King collectie aan te vullen..

Suspected of killing Vera Donovan, her wealthy employer, Dolores Claiborne tells police the story of her life, harkening back to her disintegrating marriage and the suspicious death of her violent husband, Joe St. George, thirty years earlier. Dolores also tells of Vera’s physical and mental decline and of her loyalty to an employer who has become emotionally demanding in recent years.

Duistere Krachten – Stephen King
Om onze King collectie aan te vullen..

Duistere Krachten is een briljante verzameling korte verhalen van Stephen King. 22 verhalen, waaronder The Mist, The Jaunt, Survivor Type en The Raft, nemen je mee naar plekken die alleen King kan bedenken…
Een supermarkt wordt de laatste plek waar de mensheid zich verzet tegen goddeloze vernietiging… een trip naar de zolder wordt een reis naar de hel… een bestuurster vindt een angstaanjagende kortere weg naar het paradijs… in een idyllisch meer huist een bodemloos kwaad… en op een verlaten eiland vindt de meest afschuwelijke strijd om te overleven plaats.

Dodenwake – Stephen King
Om onze King collectie aan te vullen..

Stephen Kings Dodenwake wordt gezien als een van zijn engste boeken ooit. Als Dr. Louis Creed met zijn vrouw, drie kinderen en de kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor de honden en katten uit de buurt, en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven. Als de kat overreden wordt en deze op de begraafplaats achter het huis begraven wordt, komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt, en betekent dat het begin van de ondergang van het gezin.

Ogen van de Draak – Stephen King
Om onze King collectie aan te vullen..

Hoewel oud en zwak staat Koning Roland nog steeds aan het hoofd van zijn rijk Dedain. Maar zijn dagen zijn geteld. De jonge prins Peter – groot, knap, een toekomstige koning in alle opzichten – staat gereed om het rijd te erven. De mysterieuze hofmagiër Flagg wacht ondertussen zijn tijd af en koestert zijn eigen duistere plannen. Door hem is prins Thomas, de broer van Peter, voorbestemd het koninkrijk te gaan regeren. Maar Thomas heeft een geheim dat zelfs Flagg niet kan raden…

De Storm van de eeuw – Stephen King
Om onze King collectie aan te vullen..

Ze noemen het de Storm van de Eeuw, en hij komt genadeloos opzetten. De bewoners van Little Tall Island zijn wel wat gewend, maar deze storm is anders. Niet alleen komt hij met orkaankracht op hen af en heeft hij anderhalve meter sneeuw bij zich, hij brengt nog iets mee. Iets dat zelfs de eilanders nooit hebben gezien. Iets dat niemand wil zien. De lugubere Andre Linoge is maar om één reden naar het eiland gekomen. En wanneer hij politieman Mike Anderson, zijn gezin en de rest van de hechte gemeenschap ontmoet, doet de vreemdeling hun allen een simpel voorstel: ‘Als jullie me geven wat ik wil, ga ik weg…’

Four past midnight – Stephen King
Om onze King collectie aan te vullen..

You are strapped in an airline seat on a flight beyond hell. You are forced into a hunt for the most horrifying secret a small town ever hid. You are trapped in the demonic depths of a writer’s worst nightmare. You are focusing in on a beast bent on shredding your sanity.
You are in the hands of Stephen King at his mind-blowing best with an extraordinary quartet of full-length novellas guaranteed to set your heart-stopwatch at- FOUR PAST MIDNIGHT.

Ik ben Pelgrim – Terry Hayes
Zoveel goede dingen over dit boek gelezen en gehoord! Nu deze bij de kringloop lag, kon ik m niet laten liggen.

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.

Alicia en de Duistere Koningin – Bernhard Hennen
Dit boek lag bij de boekenbeurs. Prachtig!

Is dat mogelijk? Verliefd worden op een… geest?
Het overkomt de veertienjarige Alica als haar moeder ernstig ziek wordt en ze een poosje uit logeren gaat bij haar grootouders. Leuk vindt ze dat niet. Het grote naargeestige huis wordt bevolkt door vreemde figuren en geesten, onder meer die van een jongeman, François, en die van zijn valk. Ze ontmoet er ook de eigenwijze Wallerich, een kabouter die verzot is op technische snufjes, en samen met hem raakt Alica onverwacht verzeild in Hiernaast.
Hiernaast is een wereld vol mythische en magische wezens, dicht in de buurt van de mensenwereld. Daar proberen Alica en Wallerich het geheim van François en zijn valk te ontsluieren. Als Alica verliefd wordt op François, aarzelt ze geen moment om zwarte magie te gebruiken als hij plotseling spoorloos verdwijnt. Maar daarmee verstoort Alica wel de rust van de Duistere Koningin, en dat had ze beter niet kunnen doen…

Lost in a Book – Jennifer Donnelly
Belle! <3 Need I say more? Oh en die cover!

An original addition to the beloved Beauty and the Beast fairy tale, Lost in a Book follows the lonely, bookish Belle as she finds an enchanted book in the Beast’s library called Nevermore that carries her into a glittering new world. There, Belle is befriended by a mysterious countess who offers her the life she’s always dreamed of.
But Nevermore is not what it seems, and the more time Belle spends there, the harder it is to leave. Good stories take hold of us and never let us go, and once Belle becomes lost in this book, she may never find her way out again.

The Beast within – Serena Valentino
Toen ik dit boek zag, was ik al verliefd op de cover, maar het verhaal lijkt mij ook echt awesome!

A cursed prince sits alone in a secluded castle. Few have seen him, but those who claim they have say his hair is wild and nails are sharp–like a beast’s! But how did this prince, once jovial and beloved by the people, come to be a reclusive and bitter monster? And is it possible that he can ever find true love and break the curse that has been placed upon him?

Fairest of all – Serena Valentino
Ook deze hoort er gewoon bij.

The tale of the young princess and her evil stepmother, the Wicked Queen, is widely known. Despite a few variations from telling to telling, the story remains the same—the Queen was jealous of the girl’s beauty, and this jealousy culminated in the Queen’s attempt on the sweet, naive girl’s life.

Another tale far less often spoken of is the one that explains what caused the Queen to become so contemptuously vile. Still, some have attempted to guess at the reason. Perhaps the Queen’s true nature was that of a wicked hag and her beautiful, regal appearance a disguise used to fool the King. Others claim that the Queen might have hated the girl for her resemblance to the King’s first wife. Mostly, the Queen is painted as a morally abhorrent woman who never loved another being during the course of her miserable life.

In fact, the theories about exactly what cause the Queen’s obsessive vanity and jealous rage are too numerous to catalog. This book recounts a version of the story that has remained untold until now. It is a tragic tale of love and loss, and it contains a bit of magic. It is a tale of the Wicked Queen…

A Whole New World – Liz Braswell
Ik heb m! Vorige maand deel 2 en 3 en nu deel 1. Deze serie ligt nu bovenop mijn TBR

Welcome to a new YA series that reimagines classic Disney stories in surprising new ways. Each book asks the question: What if one key moment from a familiar Disney film was changed? This dark and daring version of Aladdin twists the original story with the question: What if Jafar was the first one to summon the Genie?

When Jafar steals the Genie’s lamp, he uses his first two wishes to become sultan and the most powerful sorcerer in the world. Agrabah lives in fear, waiting for his third and final wish.To stop the power-mad ruler, Aladdin and the deposed Princess Jasmine must unite the people of Agrabah in rebellion. But soon their fight for freedom threatens to tear the kingdom apart in a costly civil war.

What happens next? A Street Rat becomes a leader. A princess becomes a revolutionary. And readers will never look at the story of Aladdin in the same way again.

Paniek – Lauren Oliver
Op de boekenbeurs gescoord.

De inzet is hoog, maar de prijs die ze moeten betalen is vele malen hoger…

Paniek is begonnen zoals zoveel dingen in Carp: omdat het zomer was en er niets anders te doen was.
De regels zijn eenvoudig. Een dag na de diploma-uitreiking vindt De Sprong plaats, waarna het spel de hele zomer lang doorgaat. En na de laatste uitdaging krijgt de winnaar de pot.

Heather had nooit gedacht dat ze mee zou doen aan Paniek, het legendarische spel onder eindexamenkandidaten. Laat staan dat ze er compleet voor zou gaan. Maar voor ze het weet, zit ze er tot over haar oren in en ontdekt ze dat ze moediger is dan ze dacht. Dodge daarentegen twijfelt er geen seconde aan dat hij dit jaar Paniek gaat winnen. Hij wordt gedreven door een groot geheim en angst is hem vreemd. Maar hij weet niet dat er meer kandidaten rondlopen met een geheim. Kandidaten die net als hij er alles voor overhebben om te winnen…

The Sisters Grimm 7, 8 &9 – Michael Buckley
Deel 1 had ik al in bezit. Deze delen zorgen ervoor dat mijn collectie zich een beetje begint uit te breiden.

For Sabrina and Daphne Grimm, life has not been a fairy tale. After the mysterious disappearance of their parents, the sisters are sent to live with their grandmother–a woman they believed was dead! Granny Relda reveals that the girls have two famous ancestors, the Brothers Grimm, whose classic book of fairy tales is actually a collection of case files of magical mischief. Now the girls must take on the family responsibility of being fairy tale detectives.

Poison  – Chris Wooding
Op de boekenbeurs gescoord.

A brilliant, twisted, spirited anti-fairy tale from the amazing Chris Wooding
Poison has always been a willful, contrary girl, prone to being argumentative and stubborn. So when her sister is snatched by the mean-spirited faeries, she seeks out the Phaerie Lord to get her back.
But finding him isn’t easy, and the quest leads Poison into a murderous world of intrigue, danger, and deadly storytelling. With only her wits and her friends to aid her, Poison must survive the attentions of the Phaerie Lord, rescue her sister, and thwart a plot that’s beyond anything she (or the reader) can imagine. . . .

Hero.com – Andy Briggs
Op de boekenbeurs gescoord.

Surfing the net during a lightning storm has amazing consequences for a group of teenage friends. Superhero powers are theirs at the click of a mouse! Trouble is, they don’t know what the powers will be until they try them out …
But super powers carry super responsibilities. When a weather-altering, world-conquering supervillain kidnaps their mum, they have to decide: save her …or save the world!
‘Rise of the Heroes’ is the first book in the brilliant new series ‘HERO.COM’ – the perfect antidote to the anti-series ‘VILLAIN.NET’, also by screenwriter Andy Briggs. Which side are you on?

Demons and Druids – James Patterson
Op de boekenbeurs gescoord.

Daniel X’s hunt to eliminate each and every intergalactic criminal on Earth is always relentless, but this time, it’s getting personal. Number Three on the List of Alien Outlaws takes the form of raging, soul-possessing fire. And fire transports Daniel back to the most traumatic event of his life-the death of his parents.
In the face of his “kryptonite”, Daniel struggles with his extraordinary powers like never before, and more than ever is at stake: his best friends are in grave peril. The only way to save them is to travel back-through a hole in time-to the demon’s arrival during the Dark Ages. Rip-roaring action and humor sets the pages afire in this gripping time-travel adventure with an Arthurian cast-and countless other surprises!

The Bonehill Curse – Jon Meyhew
Op de boekenbeurs gescoord.

Anthony Bonehill plans to outwit a Djinn with his seven accomplices. Six will make their wish, and the seventh must wish the Djinn dead. But the seventh accomplice, Carlos Grossford, double-crosses them and now he can wield whatever tyranny he chooses.
Necessity Bonehill is a tomboy. Being sent to a boarding school for girls has honed rather than tamed her wild side. She fears her parents were keen to get rid of her, and therefore feels abandoned. So when Uncle Carlos starts sending her food parcels, she is happy that someone cares. Then one day he sends a stoppered bottle. Ness is perplexed, but surely there can’t be any harm in opening an empty bottle?
She takes out the stopper and unwittingly launches herself into and exotic and cut-throat world as the powerful Djinn is set free, hell-bent on revenge.

Mortlock – Jon Meyhew
Op de boekenbeurs gescoord.

The sister is a knife-thrower in a magician’s stage act, the brother an undertaker’s assistant. Neither orphan knows of the other’s existence. Until, that is, three terrible aunts descend on the girl’s house and imprison her guardian, the Great Cardamom. His dying act is to pass the girl a note with clues to the secret he carries to his grave.

The Hunger Games Tribute Guide – Emily Seife
Op de boekenbeurs gescoord.

The New York Times bestselling Hunger Games is now a major motion picture—and here is the ultimate guide to the all the tributes in the 74th annual Hunger Games!
Here is the ultimate guide to the twenty-fourth annual Hunger Games. Follow the tributes’ journey from the reaping to the Games, with an exclusive look at all the highlights along the way—the trip to the Capitol, the Tribute Parade, the stations of the Training Center, and the interviews with Caesar Flickerman. Plus you’ll find profiles of President Snow and Seneca Crane, portraits of each tribute, and detailed information on each district’s industry. This unique guide to the tributes contains never-before-seen photos and quotes from the film, and is a must-have for any Hunger Games fan.

The world of the Hunger Games – Kate Egan
Op de boekenbeurs gescoord.

The definitive, richly illustrated, full-color guide to all the districts of Panem, all the participants in The Hunger Games, and the life and home of Katniss Everdeen.
Welcome to Panem, the world of The Hunger Games. This is the definitive, richly illustrated, full-color guide to all the districts of Panem, all the participants in The Hunger Games, and the life and home of Katniss Everdeen. A must-have for fans of both the Hunger Games novels and the new Hunger Games film.

Skarlet – Thomas Emson
Op de boekenbeurs gescoord.

Fear grips London as dozens of clubbers die after taking a sinister new drug. Forty-eight hours later, the dead clubbers wake up-and it’s open season on the living, who are butchered for their blood. London gives a name to its terror: VAMPIRES. But the vampire plague unleashed in London is nothing to what lurks beneath the streets

 

Welke mooie boeken heb jij deze maand toegevoegd aan je collectie? En waar kijk je het meest naar uit om te lezen?

Geef een reactie