Meet the Author – Mirjam Hildebrand

Op zondag 27 mei was het eindelijk zo ver! Ik zou naar de boekpresentatie gaan van Mirjam Hildebrand! Voorlopers 2 is net verschenen en dat is natuurlijk een boek wat je gelezen MOET hebben!

Samen met Yvonne ben ik met de trein naar Haarlem gegaan voor dit boekenfeestje. Toen we er aankwamen, was het nog rustig maar Mirjam was er al wel en zij begroette ons dan ook hartelijk. We zijn gaan zitten aan een tafel en hebben gekletst met verschillende mensen, waaronder Annette. De boekhandel stroomde vol en het werd heel druk, maar vooral gezellig! 

Tim van KillingMyDarlings mocht Mirjam een aantal vragen stellen. Mirjam vertelde dat ze het leuk vindt om tijdens het schrijven zelf nog nieuwe verrassingen te implementeren en ze is zelf dus ook heel verrast met hoe deel 2 is geworden. Volgens Mirjam leer je de personages beter kennen en zijn er ook weer nieuwe personages in het 2e deel die je leert kennen. Haar eigen favoriete personage is…… ALEX! <3, waarom wil ze nog niet loslaten (daarvoor moet je het boek echt lezen!)  Dit 2e deel speelt zich een aantal maanden na het vorige boek af, maar in het volgende boek heeft Mirjam toch het idee dat ze de personages een jaar ouder zal laten worden, zo zie je (net als in andere grote series) de personages echt opgroeien.

  

Wat Mirjam vertelde over de namen die ze in de boeken heeft gegeven, is ook heel interessant. Voor de paarden wilde ze graag Ierse namen hebben, dit omdat degene die de paarden verzorgt ook Iers is. Emma is expres gekozen als een gangbare naam omdat Mirjam graag wilde bereiken dat lezer zich met haar konden identificeren. Philana is de bedoeling dat het een wat apartere naam is en ook dit is gelukt. Voor de locatie heeft ze wel onderzoek gedaan, ze is in Frankrijk geweest in de bergen, maar het dorp waar dit verhaal zich afspeelt heeft ze wel verzonnen. Het is wel gebaseerd op de Franse dorpjes in de bergen. Wat ze zelf graag zou willen kunnen van een voorloper is een lastigere vraag, dit omdat alle krachten haar wel heel leuk lijken maar je krijgt dan ook gigantisch veel prikkels binnen en dat zal lastig te verwerken zijn. Ze zou wel graag een verborgen boodschap kunnen versturen. Haar eigen Signum daarentegen kent ze niet (ik gok dat het iets met boeken te maken heeft). De vraag of ze een eigen Dierbaar zou willen hebben, zegt ze volmondig ja. Ze heeft geen huisdier, maar het lijkt haar mooi om dat een paard als Dierbaar te kunnen hebben. Over deel 2 zegt ze heel simpel; ‘ Lees maar gewoon!’

 

Mirjam leest het dankwoord voor en draagt daarna het eerste boek op aan haar oma.

   

Hierna begint het signeren, en de rij was gigantisch! Yvonne en ik hebben natuurlijk ons boek ook laten signeren en we zijn op de foto geweest met Mirjam!

 

Na een lekker stukje Voorlopers taart, zijn we in de trein naar huis gegaan en zijn (natuurlijk) gelijk begonnen met lezen!

Benieuwd naar mijn recensie?

Kijk hier even!

Geef een reactie