Recept – Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes
35+75+18 min / 8 stuks

 

 

Benodigdheden

– 1 ei
– 320 gram bloem
– 30 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 125 ml melk
– 1 zakje gedroogde giste
– Zout
– 40 gr boter
– 100 gram basterdsuiker donkerbruin
– 2 theelepels kaneelpoeder

Bereiding
Doe de gist bij de warme melk en roer een paak keer om zodat er klonters ontstaan. Smelt de boter en mix deze samen met de suiker, zout, vanillesuiker en het ei tot een romige massa. Schenk de melk met gist erbij en mix het kort. Voeg de bloem erbij en kneed met je handen tot een soepel deeg. Bestuif een kom met een beetje bloem en doe de deegbal er in. Dek af met een schone vochtige theedoek. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg 45 min rijzen. Bestuif een werkblad met bloem en rol de deegbal uit tot een rechthoek van 20×30 cm. Bestrijk de bovenzijde met zachte boter. Meng de suiker en de kaneel door elkaar en verdeel over de laag boter. Rol het deeg op en snijd het in 8 stukken. Leg ze op hun kant in een ingevette ovenschaal. Bedek met een vochtige theedoek en laat nog 30 min rijzen. Bak de broodjes daarna in 18 min op 200 graden.

Geef een reactie