Recepten – Kerst – Gingerbread poppetjes

Kerst recept nummer 2!

Gingerbread poppetjes
20-30 min / 12 stuks

Benodigdheden

– 200 gram zelfrijzend
bakmeel
– 75 gram boter
– 75 gram donkerbruine
basterdsuiker
– 1 tl kaneel
– 2 tl gemberpoeder
– 3 volle el honing

 

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 200 gram zelfrijzend bakmeel met de theelepel kaneel en 2 theelepels gemberpoeder in de beslagkom. Smelt 75 gram boter, 75 gram donkere basterdsuiker en 3 volle eetlepels honing op een laag vuur. Het mengsel hoeft niet te koken. Pak het gingerbread deeg in huishoudfolie in en laat het tenminste een uur rusten. Dan trekken de kruiden goed in en wordt het deeg steviger om uit te rollen. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het gingerbread deeg uit tot 4 mm dikte. Steek hier zoveel mogelijk mannetjes uit. Leg de mannetjes op de bakplaat. Bak de poppetjes in 10 min gaar.

 

Laat je even weten of het lekker is?

Geef een reactie