The Darkest Minds

“Soon there wouldn’t be any kids anywhere. The government wasn’t afraid of what happened to the ones that didn’t make it. They were afraid of us, because the ones that survived changed.”

 

Titel   The Darkest Minds
Genre   Sci-Fi, Thriller
Release Datum  02-08-2018
Duur  104 min
Regisseur   Jennifer Yuh Nelson
Schrijvers  Chad Hodge
Alexandra Bracken
Acteurs/Actrices   Amandla Stenberg – Ruby
Harris Dickinson – Liam
Miya Cech – Zu (Suzume)
Skylan Brooks – Chubs
Patrick Gibson – Clancy Gray
And many more
Quote   “We don’t have to stay in darkness. We’ve survived all of this. I will fight for all of us.”
Mening  Bij deze film heb ik mijn eigen regel gebroken. Ik wil normaal gesproken namelijk alleen maar de film zien, als ik ook het boek gelezen heb. Het kwam nou eenmaal niet zo uit op het moment. Ik heb altijd erg veel moeite met Amandla voorstellen in een andere rol dan Rue, vooral als het ook een dystopian/ya boekverfilming is. Bij deze film had ik daar gelukkig iets minder last van, al zag ik wel weer heel veel Rue trekjes naar voren komen. In het begin lijkt de film erg sterk, het verhaal is goed opgebouwd en goed onderbouwd en de acteurs zetten het verhaal sterk neer. Natuurlijk mis ik behoorlijk wat informatie en dat vind ik jammer. Het boek ga ik zeker nog een keer lezen. Als ik het laatste stukje niet zou meetellen, zou ik het echt een leuke film hebben gevonden! Maar door de laatste paar scenes, ben ik bang dat dit weer een YA film is die op de stapel ‘Divergent’ gelegd kan worden. Ik hoop het in ieder geval niet..
Rating   
Synopsis  After a disease killed 98% of children and young people in the United States, the 2% who managed to survive have developed superpowers, but have been locked in internment camps after being declared a threat. One of those 16-year-old girls, Ruby, manages to escape from her camp and joins a group of teenagers fleeing government forces. 

 

Geef een reactie