Top 10 – Mooiste Boekencovers

Boeken worden vaak beoordeeld op hun covers (ik ben er ook zo een), maar welke covers zijn de mooiste?

Okee.. Ik heb nog niet zo heel veel boeken in mijn kast staan of bijzonder veel gelezen, maar ik ga proberen een top 10 te maken van de mooiste boekencovers van boeken die ik in mijn kast heb staan. Ik heb nog lang niet alle boeken gelezen, dus er zullen ook covers tussen zitten die ik alleen op uiterlijk heb gekozen.

De foto’s zijn zelfgemaakt en mijn fotografie kunsten zijn niet zo super, dus excuses daarvoor!

10 Terug naar Dwaaleiland

Dit is een boek dat van mijn “Nog-niet-gelezen-plank” komt, maar ik vind de cover echt geweldig! De letters vind ik vooral heel mooi.

9 De 5de Golf

Je ziet Cassie aan de rand van het bos, met op de achtergrond een stad. Dit boek valt op door de glimmende cover en de aparte kleur. Het enige wat ik mis is het ruimteschip in de lucht, maar dat neemt niet weg dat het er gaaf uit ziet!

8 Eve & Adam

Ook dit is een boek dat ik nog niet gelezen heb, dus ik weet niet of de cover bij het verhaal past. De reden dat dit boek mijn top 10 heeft gehaald is vooral vanwege de bliksemflits. De appel vind ik typisch voor Adam en Eva (al weet ik natuurlijk niet of het ook bij het verhaal past).

7 De IJzerkoning

Weer een boek dat ik nog niet gelezen heb. Op de foto kun je het niet zien, maar in de versiersels en de letters zitten glitters. Prachtig!

6 Boy 7

Toen ik deze cover voor het eerst zag, vond ik hem niet heel bijzonder. Nu ik hem weer terug zie, vind ik dat hij helemaal bij het verhaal past! De jongen op de cover lijkt op hoe de jongen in het boek beschreven wordt. Op de achtergrond zie je de kale grasvlakte waar het verhaal begint en zich afspeelt. Het oog in de lucht doet mij denken aan het gevoel dat Boy 7 zich constant bekeken voelt.

5 House of Night serie

Ik heb maar 1 boek van deze serie, maar ik vind deze covers echt geweldig! Vooral de markeringen over het boek vind ik prachtig!

4 Caraval

Wat kan ik hier nog over zeggen, het boek spreekt voor zich toch? Prachtige letters, die kronkels eromheen, I love it!

3 Gone 

Het boek op de foto is niet het eerste boek van de serie, dit komt omdat ik mijn eerste deel heb uitgeleend en helaas zijn de letters van Gone bij de andere delen wat vervaagd. Maar ik hou echt van deze covers! Elk deel heeft een andere kleur en die letters van Gone zijn echt prachtig! Deze glimmen namelijk een beetje.

2 Monster

In één woord: prachtig! De titel springt er echt uit en je weet meteen dat het boek met de Gone serie te maken heeft, maar dat het niet helemaal bij de andere 6 boeken van Gone hoort. Ik vind de maan, de sterren de kleuren en vooral ook de kleurverloop super mooi! Wat ik vooral een prachtig detail vind is dat de vallende meteorieten een groenachtige kleur hebben. De meteorieten hadden een groenachtige gloed, maar was dat ook niet de kleur van een bepaald persoon die lichtflitsen uit zijn handen kon schieten?

1 ACOTAR serie

Deze drie boeken staan op nummer 1, omdat ze gewoonweg geweldig zijn! De letters zijn simpel, maar duidelijk aanwezig op de cover. Wat mij dan ook weer heel erg aantrekt aan de letters is dat ze iets in reliëf gedrukt zijn (als ik dat zo goed zeg..). Als je met je vingers over de letters gaat, voel je dat de letters iets uit het boek steken. Ook Feyre vind ik gaaf op elke cover. Op het eerste boek zie je de tattoo op haar linkerarm en op het derde boek zit de tattoo op de rechterarm. Om dat te snappen moet je alle drie de boeken gelezen hebben en dat vind ik persoonlijk echt geweldig!
Verder vind ik de versiersels eromheen echt geweldig, die maken het echt af.

 Dit was mijn top 10 van de mooiste boekencovers. Wat zijn jouw favoriete boekencovers?

Geef een reactie