Valentijn vieren met…

Kwante stelde mij de vraag: “Als je 1 personage uit een boek zou moeten kiezen om Valentijn mee te vieren, wie koos je dan?” en “Waarom zouden andere mensen dit boek moeten lezen?”.

“Als je 1 personage uit een boek zou moeten kiezen om Valentijn mee te vieren, wie koos je dan?”

Rhysand (ACOTAR), James Stark (HON) of toch Legend (Caraval)? Nee, hoe graag ik ook een beschuitje zou willen eten met die 3 personages, ga ik toch voor The Goblin King uit het boek Wintersong!

Wat een prachtig exemplaar, hij is een jongen, hij is een man, hij is de koning van de Underground, hij is Der Erlköning. De Goblin King was ooit mens en dat is precies de man voor mij, hij laat je blozen, heeft je lief en laat zien dat hij je wil, maar heeft wel respect voor je en hij laat je totaal verliefd worden! Oh, en zijn uiterlijk alleen al! Hij is mannelijk, maar ook vrouwelijk in zijn doen en laten, hij is lang en bleek en hij heeft onhandelbaar haar (hoe schattig!). Aan de andere kant kan hij ook de medogenloze koning zijn, de Lord of Mischief, the monster I claim. Hij is wreed en achterbaks en hij houdt van tricks en spelletjes. Hij is de perfecte goodguy villain! Hij doet me denken aan het beest, van belle en het beest, ook een van mijn mega crushes! Ik zou met hem Valentijn willen vieren, zodat hij zijn muziek voor mij kan spelen en ik meegezogen kan worden in zijn wereld. Ik zou meteen zijn bruid worden als hij dat zou vragen (dat je daarmee de wereld red op een bepaalde manier, even terzijde). Ik wil hem! (Oh, en misschien kom ik dan ook wel achter zijn naam…….)

“Waarom zouden andere mensen dit boek moeten lezen?”

Omdat. Gewoon omdat. Je wordt meegezogen in een andere wereld, je leeft mee met Liesl, je voelt je Liesl, je wil elk woord uit het boek absorberen maar toch ook niet. Wat zou het zijn om in zo’n wereld te leven? LEES DIT BOEK, WORD VERLIEFD OP DER ERLKÖNING, FEEL THE FEELS AND LOVE IT!

(Benieuwd naar mijn recensie?)

Geef een reactie