2018 Boek #03 Vrees Me

 “Dit is een boek wat ik in 2015 ook al gelezen heb.”

Titel:  Vrees me  
Serie:   Touching Juliette  #1
Auteur:   Tahereh Mafi 
Genre:  Young Adult, Science fiction, Romance
Uitgever:     Blossom Books 
Uitgave Datum:   17-09-2012 
Uitvoering:   Paperback
Isbn:   9780062085481
Gelezen Taal:   Nederlands
Begonnen met lezen:   15-01-2018
Uitgelezen:   15-01-2018
Quote:   “Het enige wat ik nu weet, is dat de wetenschappers het mis hebben. De aarde is plat. Dat weet ik omdat ik over het randje ben gegooid en me daar nu al 17 jaar aan vast probeer te klampen. Al 17 jaar probeer ik om weer naar boven te klimmen, maar het is bijna onmogelijk om de zwaartekracht te overwinnen wanneer niemand bereid is een hand naar je uit te steken. Wanneer niemand het aandurft om je aan te raken.” 
Mening:   Dit is een boek wat ik in 2015 ook al gelezen heb. Toen heb ik het boek 4 sterren gegeven, en nu moet ik toch zeggen dat 5 sterren veel beter klinkt. Dit boek is zo goed geschreven! Ik hou van de aparte schrijfstijl, het voegt daadwerkelijk zoveel moois toe aan het verhaal. Wat er geschreven staat, slaat soms daadwerkelijk nergens op, echter zijn het metaforen en die vind ik prachtig neergezet. Je weet wat Juliette weet en komt pas achter bepaalde dingen als zij erachter komt. Zo kan je goed inleven in Juliette. Soms is het wel lastig om de wereld te begrijpen, maar het klinkt realistisch. De staat van de wereld in dit boek, zou daadwerkelijk zo kunnen zijn. Ik hou van dystopian ya boeken. Een must read! (note; er zit wel veel romantiek in, wat vaak ook echt voor de hand liggend is.) 
Rating   
Synopsis:   Ik ben een monster – Ik heb een gave

‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

 

Geef een reactie