2018 Boek #21 Het Examen

 “Ik vond het examen een teleurstellende afsluiter van wat een geweldige trilogie had kunnen zijn.”

Titel:  Het Examen 
Serie:  The Testing #3
Auteur:  Joelle Charbonneau
Genre:  Young Adult, Science Fiction
Uitgever:  Karakter Uitgevers
Uitgave Datum:  23-06-2014
Uitvoering:  Hardcover
Isbn:   9789045206967 
Gelezen Taal:   Nederlands
Begonnen met lezen:  11-03-2018
Uitgelezen:  14-04-2018
Quote:   “Growing up, I was taught that it’s impossible to know what the right thing always is. The best you can do is to try to do what you think is right for yourself and the people around you.” 

“Things don’t always work out the way we hope. You just have to pick yourself up and find a new direction to go in.” “Leaders are often forced to make determinations they find distasteful for the good of the people they serve.”

Thema:   ‘Big brother’, ‘Psychological Manipulation’, ‘Social Darwinism’, ‘Stoicism’, ‘Sabotage from within’, ‘Class inequality’, ‘Effects of war’, 
Belangrijkste Personages:   Cia Vale, Thomas Endress, Michal Gallen, Ryme Reynolds, Will, The man at the fence, Cia’s Father, Cia’s Mother, Malachi Rourke, Zandri Hicks, Zeen Vale, Dr. Jedidiah Barnes, Brick Barron, Roman Fry, Annalise Walker. 
Schrijfstijl:   Er worden veel gedachten van Cia uitgeschreven, dit beslaat ook best een groot deel van het boek.. 
Mening:   Ik vond het examen een teleurstellende afsluiter van wat een geweldige trilogie had kunnen zijn. Het begin was langzaam, ik kwam ook moeilijk in het boek, er werd veel verteld over wat Cia moest doen, hoe ze dit zou aanpakken en hoe ze dit dan precies zou doen en met wie. Aan het einde van het boek kwam wat van de spanning naar voren uit het tweede boek. Helaas. 
Rating   
Synopsis:   

Het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de wrede en doortrapte leiders van het land. Cia, getalenteerd student aan de universiteit, weet té veel, in ieder geval van de schokkende waarheid achter de Test.

Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen, in praktijk te brengen waarvoor ze heeft getraind. Maar wie zal haar volgen? Op de campus waar achter elke hoek gevaren en leugens schuilen, moet Cia de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasgenoten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn…

De inzet is hoger dan ooit – een toekomst geregeerd door angst of hoop. In dit derde en afsluitende deel van haar Test-trilogie weet Joelle Charbonneau de spanning tot grote hoogte te laten stijgen. Klaar of niet, het is examentijd… en het laatste examen is het allergevaarlijkst!

 

Geef een reactie