2018 Boek #32 Voorlopers

Voorlopers is het perfecte boek om jezelf te kunnen begeven in de wereld die net een beetje anders is dan de wereld waar we in leven.

Titel:  Voorlopers 
Serie:  Voorlopers 1
Auteur:   Mirjam Hildebrand
Genre:   Young Adult, Science Fiction, Fantasy
Uitgever:  Kluitman
Uitgave Datum:  01-06-2017
Uitvoering:  Hardcover
Isbn:   9789020654578
Gelezen Taal:   Nederlands
Begonnen met lezen:   26-05
Uitgelezen:  27-05
Quote:   “Als je helemaal mag zijn wie je bent, dan straal je geluk uit van binnen naar buiten.”
Thema:   Anders zijn, relaties, niet begrepen worden, vriendschap, ontdekkingen.
Belangrijkste Personages:  Emma, Simon, Philana, 
Schrijfstijl:   Je ziet in dit boek Mirjam groeien. Van een kinderboeken schrijfster naar een echte YA schrijfster. Het boek begint dan ook wat kinderlijk, maar het groeit uit tot een echte YA Thriller. De hoofdstukken zijn lekker kort en dat leest lekker weg, het is vlot geschreven en er is geen moment waarop ik het boek weg wilde leggen. IK MOEST HET UITLEZEN!
Mening:   WAUW! Wat een verhaal, je groeit met Emma mee en je wil graag weten wat er verder aan de hand is met haar en hoe ze er dan achter gaat komen. Ik voelde me zelf een voorloper, met alles wat Emma meemaakte en hoe Mirjam dit omschreef. De wereld is zoals hij vandaag de dag zou zijn, en toch een beetje anders. Dit maakt dat je heel goed kan voorstellen hoe het er allemaal uit zou zien. Elk hoofdstuk zorgt er tijdens het lezen voor dat je meer wilt en ik ben dus giga benieuwd naar het 2e deel! Gelukkig ga ik deze vandaag halen bij de boekpresentatie van Mirjam!
Rating   
Synopsis:   De vijftienjarige Emma voelt zich ‘anders’: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philana haar vertelt dat Emma’s vader – die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien – deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen… Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te lokken?

 

Geef een reactie