2018 Boek #33 Voorlopers 2; De kracht van velen

Voorlopers 2 is misschien nog wel beter geschreven dan deel 1.

Titel:  Voorlopers 2; De Kracht van Velen
Serie:  Voorlopers #2
Auteur:  Mirjam Hildebrand
Genre:   Young Adult, Science Fiction, Fantasy
Uitgever:   Kluitman
Uitgave Datum:   21-05-2018
Uitvoering:  Hardcover
Isbn:   9789020654592
Gelezen Taal:   Nederlands
Begonnen met lezen:  27-05-2018
Uitgelezen:  27-05-2018
Quote:   “Dit is de kracht van velen, niemand beter dan wijzelf kan doen wat wij te doen hebben.” 
Thema:   Vertrouwen, vriendschap, gevaar.
Belangrijkste Personages:  Emma, Philana, Alex, Simon, Jonathan, Celine, Kasper.
Schrijfstijl:   Voorlopers 2 is misschien nog wel beter geschreven dan deel 1. Het verhaal verloopt vlot, er is geen moment dat het langdradig wordt en je geniet van de omschrijvingen van de karakters.
Mening:  Mirjam is geweldig bezig met deze serie! Ik zie niets liever gebeuren dan dat er een deel 3 uit gaat komen! Oh en misschien moeten deze boeken ook wel verfilmd worden. Wat een prachtserie. Ik hou van Emma, Philana en alle andere karakters (oke, misschien minder van Kasper, maar ik ship gewoon Emma en Alex). De groei die Emma mee maakt is er 1 die heel logisch is in deze situatie maar het is ook echt goed omschreven hoe die groei doorgemaakt wordt. Ook Celine is een apart personage en ik kan me in haar zelfs heel goed inleven. Ik had dit boek in 1 dag uit, nadat ik het die middag gesigneerd had gekregen bij de boekpresentatie. IEDEREEN MOET DIT LEZEN!
Rating   
Synopsis:   Om het nieuwe schooljaar op Precursor te kunnen volgen, moet Emma deelnemen aan de Cirkelceremonie, een ceremonie waar iedere bewoner van het dorp aan mee moet doen. Dit loopt echter anders dan verwacht. Drie bewoners vallen bewusteloos neer en wanneer zij weer wakker worden, zijn zij hun Voorlopers-vaardigheden kwijt.

Waar worden de verschijnselen – die zich razendsnel onder de bewoners verspreiden – door veroorzaakt? Zal het ze lukken om deze rampspoed te verslaan? Of verdwijnen de Voorlopers langzamerhand…

 

Geef een reactie