2018 Boek #34 Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum

“I hated being volunteered. The problem with my life was that it was someone else’s idea.”

Titel:   Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum
Serie:  #1
Auteur:  Benjamin Alire Saenz
Genre:   Young Adult, Contemporary, Realistic Fiction
Uitgever:   Blossom Books
Uitgave Datum:  08-06-2017
Uitvoering:   Audioboek, via Storytel
Isbn:   9789463491105
Gelezen Taal:   Nederlands
Begonnen met lezen:   30-05-2018
Uitgelezen:  01-06-2018
Quote:   “The summer sun was not meant for boys like me. Boys like me belonged to the rain.” 

“I hated being volunteered. The problem with my life was that it was someone else’s idea.”

Thema:   Coming of age, pesten, homoseksualiteit, vriendschap
Belangrijkste Personages:   Aristoteles, Dante, 
Schrijfstijl:   Dit boek is langzaam geschreven en heeft een feeling die ik niet helemaal kan omschrijven. Het is simpel geschreven, op een manier waarop een ieder in zijn dagboek zou kunnen schrijven. Het hele boek is geschreven vanuit Ari’s pov en ik was soms wel benieuwd hoe Dante nou echt over dingen dacht en niet hoe Ari dacht dat Dante erover dacht.
Mening:  Dit zou wel eens een van de weinige boeken kunnen zijn waarover ik mijn mening wil geven, maar het niet volledig lukt. Ik weet namelijk echt niet zo goed wat ik ervan vind. Het is een boek wat gaat over niets, nou ja, niets, het heeft geen plot, geen plot twists en er gebeuren vrij weinig dingen. Ik hou van een goed plot in een boek, ik hou van plottwists die ik wel of niet zie aankomen. Het boek is langzaam, maar wel gerelateerd aan het echte leven, dat is dan ook wat er wordt besproken in dit boek, het echte leven. Het gaat over Ari en Dante die vrienden worden en eigenlijk niet zoveel samen doen, behalve dan dat ze de geheimen van het universum willen leren kennen. Veel mensen vinden dit boek geweldig, ik niet, ik heb er ook geen spijt van dat ik dit boek gelezen heb. Zoals ik al zei, ik weet het gewoon niet zo goed.
Rating   
Synopsis:  ‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’
Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben – behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden. 

 

Geef een reactie