2018 Boek #37 Mus

Ik had het boek zo uit, maar het verhaal blijft bij je en blijft door je hoofd heen spoken.” 

 

Titel:  Mus 
Auteur:   Kristof Desmet
(1971) werd in Roeselare geboren, maar woont sinds 2004 in Lauwe. Hij is leraar ?Nederlands in Ieper. Al jaren werkt hij mee aan leermethodes Nederlands bij uitgeverij Van In. Mus is zijn tweede boek voor jongeren.
Genre:   Young Adult, Contemporary, Non – Fictie
Uitgever:   LetterRijn
(Bedankt voor het recensie exemplaar!*)

*Ondanks dat dit een gratis recensie exemplaar is, zal mijn recensie eerlijk zijn.

Uitgave Datum:  10-06-2018

Het boek telt 180 pagina’s en zal in de winkel € 17.50 gaan kosten. Het e-book kost € 5,99. 

Uitvoering:  Hardcover
Isbn:  9789491875564
Gelezen Taal:   Nederlands
Begonnen met lezen:   10-06-2018
Uitgelezen:   11-06-2018
Quote:   “Zo dadelijk was ze officieel een gek. Bij elke stap probeerde ze zo veel mogelijk synoniemen voor gek te vinden. Crazy. Dwaas. Zot. Geschrift. Gestoord. Getikt. Freaky. Weird. Krankzinnig. Waanzinnig. Halfgaar. Maf. Compleet Maf….” 
Thema:   Wanhoop, acceptatie, eenzaamheid, scheiding van ouders. 
Belangrijkste Personages:   Mus, Brix
Schrijfstijl:   Het boek wordt geschreven vanuit Mus, wel is het geschreven in derde persoon. Er zijn niet zozeer hoofdstukken, maar er is een proloog, middenstuk en epiloog. Het boek leest misschien ietwat slow-paced, maar ondertussen leer je Mus zo het beste kennen en kan je van de mogelijkheid gebruik maken om je in te leven in haar.
Mening:   Het boek ‘Mus’ begint apart, je denkt te weten waar het over gaat, maar het begin maakt dat je het even niet helemaal begrijpt. Aan het eind van het boek begrijp je het begin juist weer beter. Je wil tijdens het lezen verder om te weten wat er aan de hand is en wat er gaat gebeuren. Hoe komt Mus zo ver dat ze daar is wat er aan het begin van het boek omschreven wordt? Je leeft mee met Mus en met de andere personages, ik kan me ook heel goed inleven in de moeder van Mus. De vader van Mus begrijp ik totaal niet (wat een sukkel!). Brix is de leuke broer waar ze daadwerkelijk steun kan vinden, zo is ze niet volledig alleen. Het boek is geschreven voor Young Adult, maar dan ook echt voor Young Adult, wat ik hiermee bedoel is dat er veel volwassenen zijn die YA lezen en zij zouden dit boek een beetje slow-paced vinden. Aan de andere kant, vind ik dat het boek vergelijkbaar is met Carry Slee. Ik had het boek zo uit, maar het verhaal blijft bij je en blijft door je hoofd heen spoken. Al met al een prachtig sterk boek wat heel goed de situatie schept na een scheiding van ouders en hoe kinderen daarop zouden kunnen reageren. Duidelijk een must read!
Rating   
Synopsis:   Mus baalt als een stekker wanneer haar vader er met een jongere vrouw vandoor gaat. Als haar moeder, een lerares, een relatie met een collega begint, staat haar wereld helemaal op zijn kop. Vooral omdat De Kwal een van de meest vervelende leerkrachten van de school is. Samen met haar broer, Brix, probeert ze haar moeder op andere gedachten te brengen en de relatie te boycotten. Maar heiligt het doel alle middelen?

 

 

Geef een reactie