2019 Boek #06 Wonderkind

“Day, the boy from the streets with nothing except the clothes on his back and the earnestness in his eyes, owns my heart. He is beauty, inside and out. He is the silver lining in a world of darkness. He is my light.”

Titel: Wonderkind
Serie: Legend #02
Auteur: Marie Lu
Genre: Young Adult, Dystopian
Uitgever: Gottmer
Uitgave Datum: 29-01-2013
Uitvoering: Paperback
Isbn: 978902751456
Gelezen Taal: Nederlands
Begonnen met lezen: 10-03-2019
Uitgelezen: 11-03-2019
Quote: “The first time I saw you, when you stepped into that Skiz ring against Kaede, I thought you were the most beautiful girl I’d ever seen. I could’ve watched you forever. The first time I kiss you…” That memory overpowers me now, taking me by surprise. I remember every last detail of it, almost enough to push away the lingering images of the Elector pulling June to him. “Well, that might as well have been my first kiss ever.”
Belangrijkste Personages: Daniel Altan Wing
June Iparis
Kaede
Tess
Schrijfstijl: Ik ben fan van Marie Lu. Haar schrijfstijl is recht voor zn raap maar genoeg emoties om mee te kunnen leven. Het boek is geschreven vanuit twee verschillende POV’s. June en Day. De clichés worden natuurlijk wel aangestipt, maar de manier waarop is echt heel gaaf.
Mening: In het tweede deel van deze serie, wordt er zoveel meer duidelijk over de wereld en de karakters, je leert ze beter kennen en begrijpen en je maakt de ontwikkelingen met ze mee. Ik leefde totaal mee met June en Day en zag sommige plottwists echt totaal niet aankomen, wat het boek voor mij nog geweldiger maakt. Ik ben oprecht gek geworden van dit boek en moet stiekem gelijk door gaan lezen in boek 3. AL WIL IK NIET DAT HET STOPT!
Rating
Synopsis: Na een succesvolle lancering van het eerste deel in de Legend-serie brengen we nu met trots het tweede deel: Wonderkind. Aan het eind van boek 1 ontsnappen Day en June ternauwernood aan een executie dankzij de tussenkomst van de Patriotten. Deze rebellen, die loyaal zijn aan de voormalige Verenigde Staten, gooien het op een akkoordje met hen. Day krijgt een prothese voor zijn manke been. In ruil daarvoor moeten ze de Patriotten bijstaan bij de aanval tegen de Republiek. Het plan is om de nieuwe Elector Primo te vermoorden. Anden blijkt echter een sympathieke, niet-corrupte jonge jongen te zijn, die bovendien het leven van Days broer Eden redt. Dit brengt Day en June in een lastig pakket. Als de jonge Elector dan ook nog hevig verliefd wordt op June, wordt Day helemaal op de proef gesteld…

Geef een reactie