Een kijkje in mijn leven, week 30 2018

Ik vond het hoog tijd voor een nieuwe rubriek! Vanaf vandaag probeer ik jullie elke week een kijkje te geven in mijn leven.

Ma 23 Juli
Vandaag had ik een dagje waarop niets moest en alles mocht. Dus gingen Patrick en ik naar de kapper en zijn telefoonabonnement verlengen bij de winkel. Lekker even samen eten en de stad in. Samen hebben we ’s avonds Jurassic World gekeken, daarvan komt binnenkort mijn recensie online!

Di 24 Juli
Ook vandaag hoefde niks, maar ik koos er toch voor om ‘even’ boodschappen te doen in Dokkum en lekker rondkijken bij de kringloopwinkels daar. Leanne ging gezellig met mij mee en we hebben een super mooi fotolijstje van de Lion King gescoord voor Xena plus een Lion King etui! Het was een warme, maar gezellige dag!

Wo 25 Juli
Vandaag zou een drukke dag worden, vandaar ook gister de boodschappen. Eerst had ik revalidatie om 13.00, daar kwam Leanne mij oppikken en reden we door naar mijn huis. Killian was er ook (die blijft de hele week) en ook Yvonne kwam later erbij, ik heb een prachtig boek gehad van Yvonne trouwens! We hebben nieuwe karakters gemaakt voor DnD (wat de hele middag geduurd heeft!), gebbqt (met moeite, maar het was wel lekker.) en later DnD gespeeld met zijn allen. Wat we gedaan hebben tijdens DnD zal ik donderdag online zetten.

Do 26 Juli
Donderdag, regeldag, toch? Vandaag van alles geregeld, rolstoel aangevraagd voor de lange stukken, bij de huisarts geweest en de laatste pleegzorg dingen geregeld. ’s Middags kwam Roald even langs om zijn nieuwe DnD karakter te maken voor de campaign van Patrick, die gaan we opnieuw starten. ’s Avonds kon ik eindelijk mijn nieuwe auto ophalen! Hier ben ik heel blij mee, want nu hoef ik niet meer auto’s te lenen om op en neer naar de revalidatie te gaan.

Vr 27 Juli
Vandaag weer revalidatie, en lekker vroeg dit keer. Om 08.00 moest ik er zijn. Daarna even naar de AH XL geweest om nog wat laatste boodschappen te doen. Ik had precies zo’n 4 uur geslapen dus toen ik thuis was, was ik kapot. Ik ben gelijk even gaan slapen. Daarna de rolstoel op kunnen halen bij het hulpmiddelencentrum, die staat nu dus in mijn nieuwe auto! Even Burgum centrum in geweest, maar ook dat hield ik niet lang vol met die hitte. Thuis even weer bijgekomen en eten gemaakt. ’s Avonds heb ik mijn DnD 5e karakter geleveld en heeft Killian een adventure gedmt met mij en patrick als spelers. Dat was een super leuk adventure! Kijken of ik het nog na kan vertellen binnenkort…

Za 28 Juli
Om 11.00 moest ik de trein hebben naar Rotterdam Alexander, om daar vervolgens met de metro en de bus naar mijn moeder te gaan. ETA: 14.15, officiele aankomsttijd: 16.53. HET WAS DRAMATISCH. Vanaf Leeuwarden ging het gewoon goed, lekker in de trein, boekje erbij en gaan. Helaas kwam daar op Steenwijk verandering in, wisselstoring (tja, de NS lijkt niet goed om te kunnen gaan met het weer?). Advies was om via Groningen te reizen of om te wachten. Ik koos ervoor om te wachten (want via Groningen zou ik sowieso 2 uur langer onderweg zijn). Maar goed, wat is er allemaal te doen in Steenwijk? Nou, er stond een festivaltent en ik hoorde muziek, maar ik kon daar niet heen want of je moest betalen, of er zal wel iets in mijn tas zitten wat niet mee naar binnen mag. Dan maar naar de dichtstbijzijnde boekhandel op zoek gaan. Hier aangekomen heb ik een boek gekocht en mijn boekenleggers achtergelaten. Daarna een broodje gehaald en maar weer terug naar het station. Hier bleken nu bussen ingezet te zijn en ik had blijkbaar de eerste bus naar Meppel al gemist (verwacht de ns dan dat ik op het station ga zitten wachten?). De tweede bus werd volgeladen en ik (als enige) mocht niet mee, omdat de bus al vol was.. heel fijn. Ik dus maar wachten op de volgende bus. Er kwam nog een hele horde aan mensen aanlopen, dus er was nog eens een kans dat ik de volgende bus ook niet zou halen. Gelukkig kon ik nog net mee.. nou ja, gelukkig.. De buschauffeur kreeg op dat moment te horen dat ook de treinen weer zouden gaan rijden, maar hij zou nog wel met deze bus naar Meppel gaan. Hier dat ik toen letterlijk 2 minuten om de bus uit te stappen, naar het station te lopen, in te checken en in de trein te stappen. WAT DEZELFDE TREIN WAS ALS WAAR IK DIE OCHTEND IN HAD GEZETEN. Nou zal je denken, hoe kan ze dat weten? Ach, ik had een broodje gegeten en mijn boterhamzakje (zo’n eentje met zo’n ziptie rand) in het vuilnisbakje gedaan, dus die zat nog precies zoals ik m erin had gedaan…. Maar goed, de trein reed verder, overstapje op Zwolle en daarna uitgestapt op Rotterdam Alexander. Hier de metro en dan de bus (17 min wachten weer..) en daarna naar mijn moeder haar huis lopen. Ze was alleen nog niet thuis en ik (slim…) had de sleutel niet bij me dus moest ik buiten wachten. Gelukkig is de avond lekker rustig verlopen, iedereen was ook thuis want mijn broertje vertrekt naar Amerika voor 4 maanden! Spannend…..

Zo 29 Juli
Even ‘uitgeslapen’, lekker rustig opstarten en met Yorin op stap om de laatste dingetjes te halen voor zijn grote reis! Daarna Xena opgehaald en weer op weg naar huis. Hopend dat de treinen nu wel gewoon zouden rijden. Om 19.30 waren we weer thuis en kon ik even bijkomen van de week!

Wat heb jij deze week allemaal gedaan?
Vond je het leuk om over mijn week te lezen?
Laat het even weten in de reacties 

Geef een reactie