Kasia Dragna

We zijn alweer een aantal weken bezig met een Campaign binnen Dungeons and Dragons. Hoog tijd dus om mijn karakter aan jullie voor te stellen!

Kasia Dragna                                                                                                          
Sorcerer, Celestial Bloodline
Paars haar, blauwe ogen, normale  bouw.

Kasia haar bloedlijn is gezegend door een hemelse kracht, vanwege een hemelse voorouder, Ferius Dragna. Ferius was een magische trickster, een van de grote helden van 200 jaar geleden. Kasia is dus haar achterkleindochter. Kasia heeft een oudere (half) zus, genaamd Elyon. Ze hebben dezelfde vader (James Dragna), maar een andere moeder. De moeder van Elyon is een elf, maar meer is er niet over haar bekend. De moeder van Kasia is Nikolah Dragna. Zij heeft Elyon opgevoed alsof ze haar eigen kind was. Kasia en Elyon zijn opgegroeid in Wandermere, de stad waar zij geboren zijn, net als Ferius. De naam Dragna is dan ook een bekende naam, en de zussen zijn opgegroeid zonder armoede. Op het dorpsplein staat er een groot standbeeld van Ferius en de verhalen over haar en haar goede vriend de Half Orc, gaan nog steeds groots de ronde. Kasia en Elyon zijn opgegroeid met deze verhalen, maar Kasia heeft hier altijd de meeste interesse in getoond. Sinds Kasia erachter kwam dat ook zij een sorcerer was, net als haar grote voorbeeld, wil ze niets liever dan de wijde wereld in en net zo groots worden als Ferius. Haar zus, Elyon was al het dorp uit omdat ze op onderzoek ging naar een andere voorouder; Scarlett Dragna. Zodra zij terug komt, gaat Kasia met haar samen op avontuur. Ondertussen heeft Kasia niet stilgezeten. Ze heeft haar magie steeds meer ontdekt en heeft iedereen in het dorp geholpen waar dat mogelijk was.

Op een dag, kwam er een gnome bard naar de stad, hij was op zoek naar de verhalen over Ferius en raakte dusdanig geïnteresseerd  dat hij in Wandermere bleef.

Elyon is Nikolah dankbaar voor de opvoeding, maar ze is toch erg nieuwsgierig naar haar eigen moeder. Het enige wat ze van haar heeft, is het babydekentje waar haar naam op staat. Na haar onderzoek, is ze teruggekeerd om haar zusje op te halen, ze is altijd heel beschermend tegenover haar zusje en daarom heeft ze haar liever bij haar. Samen gaan ze op reis om de biologische moeder te zoeken van Elyon. Jack (de gnome bard) vond het erg interessant om de avonturen te volgen van de afstammelingen van Ferius en besluit dan ook met hun mee te reizen. Onderweg probeert Kasia natuurlijk iedereen te helpen en te laten zien dat zij net zo goed is als Ferius ooit was.

Op een avond in Ebbenport, als Jack aan het optreden is, zitten Kasia en Elyon in een taverne even uit te rusten van de dag, maar zoals wel vaker het geval is, hebben ze ruzie over wie Kasia allemaal wil helpen en wat Elyon eigenlijk wil bereiken. Kasia rent de taverne uit en richting de rand van het bos. Hier komt ze een aantal mannen tegen die vragen of zij hun kan helpen, hier gaat ze op in en ze loopt mee met de mannen. Deze mannen begonnen steeds onaardiger te doen en even later werd Kasia dan ook ontvoerd “waarschijnlijk levert de naam Dragna wel wat op” hoort ze een van de mannen zeggen. Ze gilt, schreeuwt en schopt, maar los komt ze niet. Totdat er een dwerg en een mens langlopen en haar horen gillen. Ze wordt gered door deze 2 mannen en op dat moment komt Elyon eraan gerend, helemaal in paniek. Ze ziet nog net dat Kasia gered wordt en bedankt de 2 reizigers dus hartelijk. Ze biedt ze aan om met hun een drankje te gaan doen in de taverne en de 2 reizigers, bekend als Hisashi Kato en Beorlin. Ze hebben een gezellige avond met zijn allen en er is dan ook gelijk een klik. Elyon, moeilijk het vertrouwen van te winnen, vertrouwd de 2 gelijk omdat ze haar zusje hebben gered. Samen, als groep, gaan ze daarna verder. Om Kasia haar droom uit te laten komen, om Hisashi en Beorlin hun code aan te houden en om Elyon haar moeder te vinden. Jack reist ook mee, dit omdat hij goed bevriend is met Elyon en Kasia en graag wil helpen en opschrijven. Ze besluiten om uiteindelijk door te reizen naar het grote elven koninkrijk, waar Koningin Eritrea regeert. Koningin Eritrea komt zelfs uit de periode waarin Ferius haar heldendaden heeft verricht. Dit is iets wat Kasia ook erg interessant vindt en daardoor zou ze graag een bezoekje willen brengen aan haar. Niet wetende dat Eritrea daadwerkelijk Ferius gekend heeft en goed bevriend met haar is geweest onder de naam Amberlee.

En dit is het karakter wat ik speel op de donderdagen!

Benieuwd naar de andere karakters?
Ik zal even vragen of ook zij hun background willen delen.

Geef een reactie